ΟΛΟΛΗΡΩΘΗΚΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ ΣΤΟ ΕΠΑΛ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία από το 1ο ΕΠΑΛ Τυρνάβου το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα κινητικότητας εκπαιδευτικών και μαθητών Erasmus+ ΚΑ1 που υλοποιήθηκε από μαθητές του τομέα Γεωπονίας με θέμα “Νέες τεχνολογικές εξελίξεις σε Αμπελουργία και Οινοποίηση”.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν (16) μαθητές και (2+2) συνοδοί καθηγητές. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία να γνωρίσουν και να δουν νέες τεχνικές σε αμπέλια και οινοποίηση αλλά και πολλά ενδιαφέροντα πράγματα πάνω στην ειδικότητά τους διάρκειας 16 ημερών στην περιοχή Perugia της Ιταλίας.

Επίσης είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν διαφορετικούς ανθρώπους, διαφορετικούς τόπους και κουλτούρες και να ζήσουν μοναδικές και αξέχαστες γι’ αυτούς εμπειρίες.

Μαρτυρίες Μαθητών 1ου ΕΠΑΛ Τυρνάβου

Νιώθω πραγματικά πολύ τυχερός που μου δόθηκε η ευκαιρία να ζήσω για 16 ημέρες στην Ιταλία με το πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus+ ΚΑ1 που υλοποιήθηκε από το 1ο ΕΠΑΛ Τυρνάβου με θέμα νέες τεχνολογικές εξελίξεις σε αμπελουργία και οινοποίηση.

Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω και να δω πολλά ενδιαφέροντα πράγματα πάνω στην ειδικότητά μου. Νέες τεχνικές σε αμπέλια και οινοποίηση που πιστεύω ότι θα με βοηθήσουν στις μελλοντικές μου κινήσεις. Η εμπειρία μου αυτή ήταν πραγματικά μοναδική, καλύτερη απ’ ό,τι μπορούσα να φανταστώ και θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη μου… Μακάρι να μπορέσουν να ζήσουν πολλοί μαθητές ακόμα την εμπειρία αυτή του Erasmus+!! Αξίζει!!!

Θέλω να ευχαριστήσω το σχολείο μου, την Διευθύντρια μας, τους συνοδούς καθηγητές μας  για την ευκαιρία που μας έδωσαν αλλά και το ΙΚΥ και το πρόγραμμα Erasmus+.

Πέτρος, μαθητής ΕΠΑΛ Τυρνάβου, Τομέα Γεωπονίας

Τροφίμων & Περιβάλλοντος

ERASMUS  στην Ιταλία

Η εμπειρία του Erasmus είναι μοναδική. Δεν νομίζω ότι μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω διαφορετικούς λαούς , διαφορετικούς τόπους και κουλτούρες και να κάνω ταξίδια σε μέρη που ίσως δεν θα μου ξαναδοθεί ευκαιρία να ξανά επισκεφτώ . Μαθαίνεις τη ζωή έξω από τον μικρό κύκλο που ζεις! Θα μπορούσα να χαρακτηρίσω αυτήν την εμπειρία ως μια από τις ωραιότερες στην ζωή μου. Εύχομαι με όλη μου την δύναμη να μπορέσει να δοθεί η ευκαιρία σε ολοένα και περισσότερα παιδιά να αποκτήσουν μια τέτοια εμπειρία στη ζωή τους! Το πρόγραμμα Erasmus είναι ότι καλύτερο έχει προσφέρει η Ευρώπη στους νέους της. Φοβερή κι αξέχαστη εμπειρία ζωής

Δημήτρης, μαθητής ΕΠΑΛ Τυρνάβου, Τομέα Γεωπονίας

Τροφίμων & Περιβάλλοντος

ERASMUS  στην Ιταλία

Είμαι ένας από τους τυχερούς που έζησαν την εμπειρία του Erasmus+ μαζί με τους 15 συμμαθητές μου από το 1ο ΕΠΑΛ Τυρνάβου. Η παραμονή μου στην όμορφη Ιταλία, αποτελεί ίσως την ομορφότερη και πιο ανέμελη περίοδο της ζωής μου. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω και να κάνω φίλους από διαφορετικές χώρες, να γνωρίσω νέα πράγματα, τοπία, ανθρώπους, πολιτισμούς, νοοτροπίες και ιστορίες . Το Erasmus+ εκτός από μια γεμάτη εμπειρία ζωής σε αλλάζει και ως άνθρωπο. Ανακάλυψα καινούριες πτυχές του χαρακτήρα μου και πιστεύω ότι απέκτησα περισσότερη αυτοπεποίθηση για τον εαυτό μου.

Το Erasmus κατά την γνώμη μου, είναι όντως εμπειρία ζωής. Θα μου μείνει αξέχαστο….

Νίκος, μαθητής ΕΠΑΛ Τυρνάβου, Τομέα Γεωπονίας

Τροφίμων & Περιβάλλοντος

ERASMUS  στην Ιταλία

Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία που μου έδωσε αρκετά. Γύρισα όχι μόνο διαφορετικό άτομο, πιο ελεύθερο, ανεξάρτητο γεμάτο ευχάριστες αναμνήσεις αλλά επίσης πιο συνειδητοποιημένη για κάποια πράγματα και κυρίως σε θέματα όσον αφορά την ειδικότητά μου! Αυτές οι 15 ημέρες όχι μόνο μου πρόσφεραν να ζήσω  και να δω στο εξωτερικό και να γνωρίσω ένα διαφορετικό τρόπο ζωής αλλά επίσης μου πρόσφεραν να βελτιώσω αρκετά τις γνώσεις μου στην αγγλική γλώσσα και τις επικοινωνιακές μου δυνατότητες. Θα έλεγα πως το Erasmus είναι μια εμπειρία την οποία αξίζει να τη ζήσεις γιατί ύστερα δεν την ξεχνάς για την υπόλοιπη ζωή σου. 

 Προτείνω σε όλους να αποκτήσουν αυτή την εμπειρία!

Μαρία, μαθήτρια ΕΠΑΛ Τυρνάβου, Τομέα Γεωπονίας

Τροφίμων & Περιβάλλοντος

ERASMUS  στην Ιταλία

Φανταστικό πρόγραμμα και υπέροχη εμπειρία! Είναι μαγικό να γνωρίζεις νέα πράγματα, τοπία, ανθρώπους, πολιτισμούς, νοοτροπίες και ιστορίες. Γύρισα διαφορετικό άτομο από ότι ήμουν. Θα ήθελα να τονίσω το πόσο συνεργάσιμοι και φιλικοί ήταν όλοι οι φορείς του προγράμματος, από τους καθηγητές μέχρι τους συμμαθητές μου αλλά  και τους κατοίκους της χώρας, και είμαι βέβαιη πως έτσι θα ήταν σε οποιαδήποτε χώρα κι αν διάλεγα να πάω.

Το Erasmus+ ήταν για μένα μια απίστευτη εμπειρία που σου αλλάζει την ζωή και σου δίνει τα κατάλληλα ερεθίσματα να δεις τον κόσμο από μια μαγευτική οπτική γωνιά.

Στέλλα, μαθήτρια ΕΠΑΛ Τυρνάβου, Τομέα Γεωπονίας

Τροφίμων & Περιβάλλοντος

ERASMUS  στην Ιταλία

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ