ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής στην πανεργατική συγκέντρωση που διοργανώνεται την Τετάρτη 13 Ιουνίου, στις 7.30 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης σχετική συνέντευξη τύπου.

«Με κεντρικό σύνθημα “μπροστά οι δικές μας ανάγκες” δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στην εργοδοσία, την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενάντια σε νέα και παλιά μέτρα», τόνισαν μεταξύ άλλων οι διοργανωτές.

Κάνοντας λόγο για αντεργατική επίθεση και άθλια κυβερνητική προπαγάνδα οι συνδικαλιστές του ΕΚΛ υπογράμμισαν πως κανείς δεν πρέπει να παρασυρθεί από τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης περί ανάπτυξης, ενώ επανέλαβαν την ανάγκη συνεχούς επαγρύπνησης, πάλης και συσπείρωσης στα σωματεία προκειμένου να αντιμετωπισθεί η νέα λαίλαπα μέτρων.

“Η «μεταμνημονιακή Ελλάδα» όχι μόνο δεν φέρνει ανάκτηση των απωλειών και ανακούφιση για τον εργαζόμενο λαό, αλλά θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της Ε.Ε. Αυτή τη «δίκαιη ανάπτυξη» που από κοινού κυβέρνηση, κόμματα του μνημονίου, οι πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, μαζί με τον ΣΕΒ, τους τραπεζίτες προπαγανδίζουν, τη νιώθουμε κάθε μέρα στο πετσί μας” κατέληξαν οι ομιλητές, περιγράφοντας το διεκδικητικό πλαίσιο ως εξής:

Μονομερή διαγραφή όλου του χρέους, κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων, των μνημονίων με Ε.Ε, ΔΝΤ, ΕΚΓ.

Μόνιμη και πλήρη εργασία για όλους, με 7ωρο, 5θήμερο, 35ωρο.

Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.

Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.

Επαναφορά των ΣΣΕ και της υποχρεωτικότητάς τους, του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ. Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, κοινωνικές παροχές. Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.

Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Κατάργηση του νόμου που απελευθερώνει τις κατασχέσεις για χρέη προς τις τράπεζες και το δημόσιο ακόμα για 500 ευρώ. Να ψηφιστεί τώρα νόμος που θα προστατεύει πλήρως την κύρια κατοικία.

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας. Όχι στη νέα μείωση του αφορολόγητου ορίου. Ατομικό αφορολόγητο όριο 20.000 ευρώ. Να φορολογούνται με 45% τα κέρδη και τα περιουσιακά στοιχεία του μεγάλου κεφαλαίου.

Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Κάλυψη των απωλειών σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Να καταργηθεί ο νόμος «Κατρούγκαλου». Επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ.

Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.

Αποκλειστικά δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων στη δουλειά από ατυχήματα και επαγγελματικές ασθένειες, με ουσιαστικό έλεγχο της εργοδοτικής ευθύνης. Αποφασιστική ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και της υλικοτεχνικής υποδομής του ΣΕΠΕ.

Επίδομα 600 ευρώ σε όλους τους ανέργους για όσο διαρκεί η ανεργία.
Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου, φυσικού αερίου, σε ανέργους και απλήρωτους εργαζόμενους. Αναστολή κάθε υποχρέωσης προς τράπεζες και δημόσιο. Διαγραφή των τόκων.

Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στα μονοπώλια.

Ειρήνη Παπουτσή

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.