ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΝΕΟ, 4ο ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΤΕΡΟ, ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας η οποία καλεί τον κόσμο στη συγκέντρωση της Τετάρτης στην κεντρική πλατεία της Λάρισας που διοργανώνει το ΕΚΛ

Το Πολυνομοσχέδιο, που με πραξικοπηματικές διαδικασίες εξπρές κατέθεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην Βουλή, έρχεται να καταρρίψει και στους πλέον δύσπιστους τα νέα μεγάλα ψέματα της, δήθεν, εξόδου της χώρας από τα μνημόνια.
Αυτό το πολυνομοσχέδιο αποτελεί στην πράξη ένα νέο, τέταρτο, επαχθέστατο μνημόνιο που θα δώσει την χαριστική βολή στην Ελλάδα.
Η κυβέρνηση, χωρίς κανένα δικαίωμα και καμιά εξουσιοδότηση, φθάνει στο σημείο, με τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου, να υποθηκεύει και να βάζει ενέχυρο στους πιστωτές εθνική δημόσια περιουσία 25 δις. ευρώ, στην ουσία όλο τον εθνικό πλούτο που έχει απομείνει υπό δημόσια διαχείριση στην πατρίδα μας.
Μια τέτοια προδοτική ρύθμιση υποθήκευσης μιας ολόκληρης χώρας, για ένα επονείδιστο, εν πολλοίς παράνομο και μη βιώσιμο χρέος, δεν έχει υπογραφεί ποτέ ως τώρα στα παγκόσμια χρονικά, ακόμα και από την χειρότερη αποικία.
Αυτή η αποικιακή ρύθμιση επισύρει για όσους την ψηφίσουν και πρώτα απ’ όλα τους υπουργούς που την υπογράφουν, κακουργηματικές ποινικές ευθύνες, που γρήγορα θα αποδοθούν.
Με το ίδιο πολυνομοσχέδιο, επίσης, ο ελληνικός λαός επωμίζεται νέα δυσβάστακτα βάρη, κυρίως με δραστικές περικοπές στις συντάξεις και νέα αύξηση των άμεσων φόρων, που θα προκύψει από την μεγάλη απαράδεκτη μείωση του αφορολόγητου ορίου.
Μεταφρασμένα σε αριθμούς τα νέα βάρη περικοπής των συντάξεων και αύξησης των άμεσων φόρων για τα πλατιά λαϊκά στρώματα, θα φθάσουν μέχρι το 2022 στο αστρονομικό ποσό των 15,5 δις. ευρώ.
Αποτελεί άνευ προηγουμένου εμπαιγμό να ισχυρίζεται παραπλανητικά και προπαγανδιστικά η κυβέρνηση ότι αυτά τα εξουθενωτικά βάρη, που θα πνίξουν και θα εξοντώσουν την οικονομία, θα αντισταθμιστούν, τάχα, από τα ματωμένα υπερπλεονάσματα των επόμενων ετών και τις εξισορροπητικές, δήθεν, κοινωνικές και φορολογικές παρεμβάσεις που σχεδιάζονται στην βάση αυτών των υπερπλεονασμάτων.
Τα λεγόμενα υπερπλεονάσματα, στο βαθμό και την έκταση που θα υλοποιηθούν, το μόνο που θα επιβεβαιώσουν είναι το πόσο βαθιά αδιέξοδες, αντιαναπτυξιακές και καταστρεπτικές είναι οι επιλογές της κυβέρνησης.
Η διάταξη, επίσης, με την οποία δεσμεύονται από το δημόσιο όλα τα ρευστά διαθέσιμα όλων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, σε κοινό λογαριασμό του Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδα, απειλεί αυτά τα ποσά να γίνουν βορρά στα χέρια των πιστωτών με την παραμικρή διαταραχή στις διεθνείς αγορές ή από λάθη πολιτικής της κυβέρνησης.
Τέλος, αν και δεν υπάρχει τέλος, η κυβέρνηση έρχεται με το πολυνομοσχέδιο να αυστηροποιήσει ακόμα περισσότερο τον ν. Κατσέλη, καθιστώντας τον σχεδόν απροσπέλαστο για τα εκατομμύρια δανειολήπτες των τραπεζών και οφειλέτες του δημοσίου, επιτείνοντας, έτσι μια άνευ προηγουμένου κοινωνική τραγωδία.
Η υπόσχεση προστασίας της πρώτης κατοικίας και των μικρομεσαίων λαϊκών περιουσιών έχει καταστεί όνειρο θερινής νυκτός.
Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του πολυνομοσχεδίου – τέρατος και διεκδικούμε μια ριζική δημοκρατική ανατροπή στην πορεία της χώρας με τερματισμό των μνημονίων, της λιτότητας και της νεοαποικιοκρατίας στην πατρίδα μας, για μια Ελλάδα γνήσια δημοκρατική, κυρίαρχη και ανεξάρτητη σε πορεία παραγωγικής ανασυγκρότησης και κοινωνικού μετασχηματισμού.

Η Λαϊκή Ενότητα συμμετέχει και καλεί τον κόσμο της εργασίας, τους συνταξιούχους και τους ανέργους, στην συγκέντρωση του ΕΚΝΛ ενάντια στο πολυνομοσχέδιο-σφαγείο, αύριο Τετάρτη (13/06), στις 07:30 μ.μ., στην Κεντρική Πλατεία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ