ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ Ο ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ

Ανακοίνωση του επικεφαλής της Δράσης Πολιτών Αστ. Ροντούλη

Τελικά η θεομηνία δεν αποφεύχθηκε.Περιοχές του Δήμου Τυρνάβου χτυπήθηκαν ανελέητα από χαλάζι, οδηγώντας σε απόγνωση τους πληγέντες παραγωγούς, καθώς εκατοντάδες στρέμματα με αχλάδια, ροδάκινα,αμπέλια κ.λπ. υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή.

Για παράδειγμα, η καταστροφή στην περιοχή Γκαρλάρ του Αμπελώνα είναι μεγάλων διαστάσεων.Όπως μας πληροφορούν οι ίδιοι οι παραγωγοί, χαλάζι σε μέγεθος κουφετιού ισοπέδωσε κυριολεκτικά τις καλλιέργειές τους, επιφέροντας οδυνηρές οικονομικές απώλειες.

Το ίδιο συνέβη και στις περιοχές Γιακάς και Γκούμια των Δελερίων, όπου χτυπήθηκαν εξίσου σφοδρά ροδάκινα , αμπέλια και άλλες καλλιέργειες.

Τούτων δοθέντων, καλούμε τον ΕΛΓΑ να προχωρήσει τάχιστα στην εξατομίκευση των ζημιών, προκειμένου οι πληγέντες αγρότες να λάβουν γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις.Κάθε ολιγωρία θα είναι ανεπίτρεπτη, καθώς οι παραγωγοί ήδη αντιμετωπίζουν οξύτατα οικονομικά προβλήματα, λόγω υψηλού κόστους παραγωγής, μειωμένων τιμών  στα προϊόντα και ” κλειστών” αγορών από το Ρωσικό εμπάργκο.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.