ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Κάλεσμα για συμμετοχή στη νέα πανθεσσαλική κινητοποίηση των συνταξιουχικών οργανώσεων που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Ιουνίου, στις 10 το πρωί, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας απηύθυναν το πρωί της Τετάρτης οι συνταξιούχοι, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε στο Επιμελητήριο.

«Ο μαραθώνιος αγωνιστικός μας δρόμος συνεχίζεται και εντείνεται με δεκάδες μαζικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Καλούμε όλους τους συνταξιούχους σε πανελλαδικό ξεσηκωμό για να μην επιτρέψουμε σε καμία κυβέρνηση να εφαρμόσει τις καταστρεπτικές αντισυνταξιουχικές διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου μετατρέποντας τις συντάξεις μας σε προνοιακά επιδόματα», τόνισαν οι ομιλητές.

Οι συνταξιούχοι καλούν σε αγωνιστική συμμετοχή διεκδικώντας τα εξής:

Κανένας επανυπολογισμός, καμία μείωση με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις και την κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).

Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων και του ΕΚΑΣ.

Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό – αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.

Ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων.

Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ό,τι ακόμα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις και την εισφορά αλληλεγγύης.

Να μην περάσουν τα καταστρεπτικά νέα μέτρα της 4ης αξιολόγησης. Να καταργηθεί ο νόμος για τους πλειστηριασμούς.

«Καλούμε όλους τους συνταξιούχους σε όλη τη χώρα να νικήσουν το φόβο, την αδιαφορία, την καταστρεπτική αντίληψη του “δεν γίνεται τίποτα” και να πάρουν αποφασιστικά μέρος στον αγώνα τώρα», κατέληξαν οι διοργανωτές.

Ειρήνη Παπουτσή

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.