“ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ” ΣΤΟ ΚΙΝ.ΑΛ. ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ

Δύο ξένοι στο ίδιο κόμμα οι Οδ. Κωνσταντινόπουλος και Σπ. Δανέλλης

Ο Κωνσταντινόπουλος της ΔΗ.ΣΥ εξαπέλυσε επίθεση στον Δανέλλη του Ποταμιού που με δηλώσεις του στο Ραδιόφωνο 24/7 ζήτησε να στηρίξει τη συμφωνία το σύνολο του ΚΙΝΑΛ. Στήριξη Μαυρωτά σε Δανέλλη.

Οι τριγμοί προκλήθηκαν από τη συμφωνία για το ονοματολογικό με την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗ.ΣΥ να εμφανίζεται διχασμένη την ώρα που το Ποτάμι τάσσεται υπέρ της λύσης.

Αφορμή για την εκδήλωση της αντιπαράθεσης αποτέλεσε η τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Ποταμιού, Σπύρου Δανέλλη, στο Ραδιόφωνο 24/7 υπέρ της ανάγκης να υποστηρίξει το σύνολο του ΚΙΝΑΛ τη συμφωνία. «Τίθεται θέμα συνοχής για το Κίνημα Αλλαγής, εάν η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν υπερψηφίσει μαζί με το Ποτάμι τη συμφωνία για το Σκοπιανό» ανέφερε ο κύρος Δανέλλης και τάχθηκε υπέρ της συμφωνίας επισημαίνοντας ότι το Ποτάμι θα πρέπει να επανεξετάσει την απόφασή του για κοινή πορεία με το ΚΙΝΑΛ εάν η ΔΗ.ΣΥ καταψηφίσει τη λύση.

Απαντώντας στη Βουλή ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος πήρε έμμεσες αποστάσεις από το ενδεχόμενο υπερψήφισης της συμφωνίας και κατηγόρησε τον κ. Δανέλλη ότι θέλει να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα ο βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ καταλόγισε στον κ. Δανέλλη ότι «ξεκίνησε από βουλευτή του Συνασπισμού, έγινε στην πορεία ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μετά πήγε στο Ποτάμι ενώ τώρα θέλει να γυρίσει πίσω». «Εμείς που περάσαμε και παραμείναμε όρθιοι λέμε σε όλους αυτούς ότι η πόρτα είναι ανοικτή και τα σκυλιά δεμένα» συμπλήρωσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος επιτιθέμενος στον βουλευτή του Ποταμιού.

Ανοιχτή στήριξη Μαυρωτά σε Δανέλλη

Το εσωτερικό ζήτημα για το ονοματολογικό δεν έληξε, όμως, εκεί αφού λίγη ώρα αργότερα ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς εξέφρασε στη Βουλή τη συμπαράστασή του στον Σπύρο Δανέλλη.

Μάλιστα, ο κ. Μαυρωτάς άφησε αιχμές για την επιλογή του κ. Κωνσταντινόπουλου να εξαπολύσει επίθεση στον βουλευτή του Ποταμιού παρά το γεγονός ότι απουσίαζε από την αίθουσα. «Εκφράζω τη λύπη μου για αυτό που έγινε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυρωτάς.

Ο Σπ. Δανέλλης

Η απάντηση του Σπύρου Δανέλλη στον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο έχει ως εξής:

“Από τα Γιάννενα για τη συμμετοχή μου σε εκδήλωση για το νομοσχέδιο Κλεισθένης Ι, έμαθα για την επίθεση του συναδέλφου Κωνσταντινόπουλου και τις υποδείξεις του για τις πολιτικές μου επιλογές.

Σε ό,τι αφορά το «Μακεδονικό» οι προσωπικές μου θέσεις είναι δημόσια διατυπωμένες από το μακρινό 1992. Οι απόψεις του κόμματος μου «Το Ποτάμι», ταυτόσημες και αταλάντευτες. Δεν θα μπορούσα όμως να αφήσω αναπάντητη την αήθη προσπάθεια απαξίωσής μου.

Το έχω ξαναπεί: προτιμώ να αλλάξω κόμμα, παρά αρχές και «πιστεύω». Δεν μετακινήθηκα ποτέ από τον χώρο των αρχών της Ανανεωτικής Αριστεράς και του πολιτικού φιλελευθερισμού. Δεν δίστασα ποτέ να υποστηρίξω τις απόψεις μου, όσο μειοψηφικές κι αν ήταν. Έμεινα σταθερός σε αυτές και δικαιώνομαι από τον χρόνο. Από τον ΣΥΝ έφυγα όταν στράφηκε στην κινηματική και ριζοσπαστική Αριστερά. Με το ΠΑΣΟΚ η σχέση μου μπήκε στο «ψυγείο», όταν ανέλαβε η νέα ηγεσία και η 8μελής του Ευρωομάδα μετατράπηκε σε… μονομελή. Το Ποτάμι ήρθε ως ο φιλόδοξος φορέας που θα κάλυπτε το κενό του προοδευτικού ευρωπαϊσμού. Που λοιπόν έγκειται η αναξιοπρέπεια για την οποία με εγκάλεσε ο «σύντροφος» Οδυσσέας; Με ποια ιδιότητα και γιατί από το βήμα της Βουλής;”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ