ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ (ΦΩΤΟ)

Απτόητοι παρά την ισχυρή βροχόπτωση που προηγήθηκε άνεργοι, συνταξιούχοι και νεολαίοι έδωσαν το παρών στην πανεργατική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην κεντρική πλατεία της Λάρισας με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου.

Εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης οι συγκεντρωμένοι με πανό και συνθήματα διαδήλωσαν κατά του πολυνομοσχεδίου, ενώ στην κεντρική της ομιλία η αν. γραμματέας του ΕΚΛ Αγγελική Δασκαλάκη έθεσε σειρά ερωτημάτων τονίζοντας με νόημα πως «κυβέρνηση και αστικά επιτελεία, προσπαθούν να πείσουν ότι η «επόμενη μέρα» από την τυπική ολοκλήρωση του 3ου μνημονίου τον ερχόμενο Αύγουστο, θα είναι ιδανική για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Προσπαθούν να παραμυθιάσουν το λαό, ότι κεφάλαιο και εργαζόμενοι θα ωφεληθούν εξίσου από την καπιταλιστική ανάκαμψη την οποία ευαγγελίζονται».

«Ας μας απαντήσουν όμως οι προπαγανδιστές όλων αυτών των ιδεολογημάτων,  πως είναι δυνατόν να  «βγαίνουμε από τα μνημόνια», αλλά όλοι οι αντιλαϊκοί μνημονιακοί νόμοι να διατηρούνται; Από πότε «δίκαιη ανάπτυξη» σημαίνει 1,2 δις. ευρώ στους επιχειρηματικούς ομίλους;», αναρωτήθηκε η κ. Δασκαλάκη.

Στην ομιλία της η κ. Δασκαλάκη καταφέρθηκε και εναντίον «του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ», ενώ κάλεσε το λαϊκό και εργατικό κίνημα σε αντεπίθεση «με κριτήριο τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού, με τον δικό του σχεδιασμό, κόντρα στους σχεδιασμούς του κεφαλαίου και των δυνάμεων που το υπηρετούν, με συνεχή προσπάθεια εξειδίκευσης για μεγαλύτερη συσπείρωση δυνάμεων και προώθηση της κοινής δράσης εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και μικρομεσαίων αγροτών».

«Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες», κατέληξε η κ. Δασκαλάκη, ενώ η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας.

Ειρήνη Παπουτσή

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ