ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΘΗΚΕ Ο ΓΡΑΜΜΙΚΟΣ ΕΠΙΤΑΧΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Πρόσβαση στην πλέον εξελιγμένη μέθοδο ακτινοθεραπείας αποκτούν 2.500 ογκολογικοί ασθενείς της Θεσσαλίας με τη λειτουργία του νέου γραμμικού επιταχυντή, τα εγκαίνια του οποίου πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Το νέο υπερσύγχρονο μηχάνημα, δωρεά του ιδρύματος Στ. Νιάρχος, ακτινοβολεί όλες τις μορφές καρκίνου και προσφέρει ριζική αλλά και γραμμική θεραπεία, ενώ έχει τεθεί σε λειτουργία από τον Οκτώβριο, δίνοντας σημαντική ανάσα σε χιλιάδες καρδιοπαθείς που αποφεύγουν μετακινήσεις για θεραπείες στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη.

«Η λειτουργία του γραμμικού επιταχυντή θα εξασφαλισθεί με επιπλέον προσωπικό και ό,τι άλλο χρειαστεί», τόνισε σε δηλώσεις του ο διοικητής των νοσοκομείων Π. Νάνος, σημειώνοντας πως το προσωπικό του τμήματος Ακτινοθεραπείας εκπαιδεύτηκε από εξειδικευμένους επιστήμονες στην Ελλάδα και το εξωτερικό για τη σωστή χρήση του μηχανήματος και την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων του.

Ο νέος γραμμικός επιταχυντής λειτουργεί πρωί και απόγευμα, ενώ με τη χρήση και του παλιότερου επιταχυντή μπορούν να προσφέρουν ολοκληρωμένη θεραπεία σε 800 ασθενείς το χρόνο.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ