ΞΕΧΑΣΤΕ Ο,ΤΙ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΜΑΘΕΙ ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΤΕ

Ανακοίνωση των διοργανωτών για το 1ο μαθητικό αντιρατσιστικό φεστιβάλ στα Τρίκαλα

Με το σύνθημα του γαλλικού Μάη “ξεχάστε ο,τι σας έχουν μάθει αρχίστε να ονειρεύεστε”, ως γνώμονα και έχοντας συνείδηση των  κοινωνικών συνθηκών αποφασίσαμε φέτος να οργανώσουμε το πρώτο μαθητικό αντιρατσιστικό φεστιβάλ στα Τρίκαλα!

Ως μαθητές αποφασίσαμε να λάβουμε ενεργό στάση και να αντιδράσουμε στο διαχρονικό και οξυμένο ζήτημα του ρατσισμού που μαστίζει την κοινωνία μας. Σε μια πόλη που στάθηκε από την πρώτη στιγμή αρωγός στην οδύσσεια των προσφύγων και των μεταναστών διεκδικούμε ίσα δικαιώματα για όλους, ανεξάρτητα από  φύλο, εθνικότητα ή σεξουαλικές προτιμήσεις. Μέσω της συναυλίας προσπαθούμε να γίνουμε ρεαλιστές και να απαιτήσουμε το «αδύνατο»: να κάνουμε τα όνειρά μας,  για μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις, πραγματικότητα!

Το φεστιβάλ διοργανώνεται αποκλειστικά από εμάς τους μαθητές χωρίς καμιά βοήθεια, που θα μπορούσε να διαστρεβλώσει τα μηνύματα που επιθυμούμε να μεταδώσουμε.

Με οδηγό λοιπόν το όνειρό μας  για ένα μέλλον χωρίς διακρίσεις, στις 16 του Ιούνη στο πρώτο αυτοοργανωμένο αντιρατσιστικό μαθητικό φεστιβάλ στην πόλη μας θα αποδείξουμε έμπρακτα με «όπλο» μας τη μουσική πως η δράση πέραν από αντίδραση πρέπει να είναι και δημιουργία. Γι’ αυτό, σας καλούμε όλους το Σάββατο 16 Ιουνίου στον προαύλιο χώρο του τζαμιού Οσμάν Σαχ στα Τρίκαλα, σημάδι της πολυπολιτισμικότητας στην πόλη μας, και ώρα 20:30 για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την αξία της διαφορετικότητας.

ΣΤΙΣ 16 ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ ΚΗΡΥΤΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ

ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ Η ΙΣΟΤΗΤΑ

ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ Η ΓΗ

 Παίζουν:

Kurz

The Poca Polas Band

Renovatio

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.