Ο ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ…

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών – ΠΑΜΕ

Συναδέλφισσες, -οι
Έχουμε ενημερώσει  σε προηγούμενη ανακοίνωση μας για την λειτουργία του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ και τον εκφυλισμό που επικρατεί στις συνεδριάσεις του.

Αυτή τη φορά στη συνεδρίαση  5/6/2018, οι παρατάξεις του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού( ΔΑΚΕ,ΠΕΚ και το ένα μέλος των ΣΥΝΕΚ- το άλλο είχε αναλάβει το ρόλο του «καλού») σε αγαστή συνεργασία και τακτική, αρνήθηκαν  να  συζητηθεί το ζήτημα του νομοσχεδίου» που φέραμε ως θέμα στη συνεδρίαση και το οποίο είχε εισαχθεί με τη μορφή του ¨κατεπείγοντος¨ στη βουλή,  με τον ψευδεπίγραφο τίτλο “Δομές Υποστήριξης Εκπαιδευτικού Εργου

Που είναι στην ουσία: Νομοσχέδιο κατάργησης Δομών (ΚΕΔΔΥ, ΠΛΗΝΕΤ, ΓΡΑΣΕΠ, ΚΕΣΥΠ).Νομοσχέδιο προώθησης της αντιδραστικής αξιολόγησης του σχολείου (που η κυβέρνηση βαφτίζει “παιδαγωγική ανατροφοδότηση και αποτίμηση” για να ξεγελάσει και να χρυσώσει το χάπι). Είναι το ίδιο σχέδιο με αυτό που οι προηγούμενες κυβερνήσεις ονόμαζαν αυτοαξιολόγηση και που ο κλάδος έστειλε στο καλάθι των αχρήστων.

Σε αυτό το νομοσχέδιο οι δυνάμεις αυτές όχι μόνο αρνήθηκαν να συζητηθεί στο δ.σ. και να πάρουν θέση ,αλλά ψήφισαν να γίνει σε «άλλο χρόνο», έφτασαν στο σημείο να μας υποδείξουν ή να αποσύρουμε την πρότασή μας ή να την καταθέσουμε σε επόμενο Δ.Σ., όταν η ψήφιση του θα γινόταν δυο μέρες μετά  (Πέμπτη 7 Ιούνη)!!

Και αυτό γίνεται επειδή συμφωνούν με το περιεχόμενο και τους στόχους των αντιεκπαιδευτικών μέτρων και πολιτικών, που τα κόμματά τους ψήφισαν στα μνημόνια. Παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός παίζουν στο ίδιο”ταμπλό”, αυτό της υπεράσπισης της αντιλαϊκής πολιτικής (που άλλωστε συγκλίνουν),      της αξιοποίησης της κυβερνητικής καρέκλας (σημερινής ή άλλης) για  μικροκομματικά οφέλη και ανταλλάγματα, της μετατροπής του σωματείου σε χειροκροτητή της μίας ή της άλλης κυβέρνησης. Είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Συναδέλφισσες –οι

Καλούμε κάθε καλοπροαίρετο συνάδελφο να βγάλει τα συμπεράσματα του για τη στάση των δυνάμεων αυτών, από την πλευρά μας και όσο περνά από το χέρι μας δηλώνουμε δε θα επιτρέψουμε τον εκφυλισμό των διαδικασιών στο ΔΣ , θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ξεπεραστούν αυτές οι πλειοψηφίες, να περάσει το συνδικαλιστικό κίνημα στην αντεπίθεση, να δυναμώσει η πάλη για τις διεκδικήσεις μας, για να δυναμώσει ο προσανατολισμός της σύγκρουσης στο σωματείο μας .

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ