Π. ΡΗΓΑΣ: ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΤΗΣ ΝΔ

«Με τη συμφωνία πήραμε πίσω το όνομα, τον πολιτισμό και την ιστορία μας, όσο για το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής από τη ΝΔ καλώς να ορίσει, αφού η κυβέρνηση συνεχίζει με συνοχή το έργο της».

Αυτή ήταν η αντίδραση του γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Π. Ρήγα, ο οποίος στο πλαίσιο επίσκεψής του στη Λάρισα παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης συνέντευξη τύπου στα τοπικά γραφεία του κόμματος αναφερόμενος στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τη συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων.

Ασκώντας κριτική στη ΝΔ ο κ. Ρήγας περιέγραψε «επένδυση στην πατριδοκαπηλία» από την πλευρά του Κ. Μητσοτάκη, τονίζοντας πως «καθοδηγείται από συμφέροντα διαπλοκής και συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης», ενώ κατηγόρησε και τον πρώην πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, θυμίζοντας τη στάση του για το ίδιο θέμα.

«Η επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος έχει να κάνει με το σύνολο των Βαλκανίων, τη σταθερότητα και την ανάπτυξή τους και όχι μόνο με την Ελλάδα», υποστήριξε ο κ. Ρήγας, ο οποίος αναφερόμενος στους ΑΝΕΛ τόνισε πως έχουν «μια έντιμη συμφωνία προς όφελος της κοινωνίας, παρά τις βαθιές ιδεολογικές διαφορές τους».

Αναφερόμενος στη μεταμνημονιακή εποχή ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε πως όπως διαπιστώθηκε οι μειώσεις μισθών δεν βοήθησαν στην ανάπτυξη, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στα βασικά στοιχεία της αναπτυξιακής πολιτικής της κυβέρνησης προσθέτοντας πως ήδη εγκρίθηκε το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της επόμενης περιόδου, ωστόσο «η επόμενη μέρα δεν θα είναι εύκολη».

Κλείνοντας και απαντώντας σε ερώτηση της σελίδας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και το «πείραμα» της Συμπαράταξης με δεδομένες τις διαφοροποιήσεις του ΚΙΝ.ΑΛ ο κ. Ρήγας τόνισε πως «δεν πρόκειται να μοιρασθούν χρίσματα», ενώ χαρακτηρίζοντας απόλυτα επιτυχημένη τη Συμπαράταξη στο δήμο Λαρισαίων πρόσθεσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει προσπάθειες συνεργασιών».

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του ο κ. Ρήγας θα έχει σειρά επαφών με κομματικά στελέχη και τη Νομαρχιακή του κόμματος, η οποία θα συνεδριάσει το απόγευμα παρουσία του.

Ειρήνη Παπουτσή

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ