ΤΟ 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

Ανακοίνωση της ΝΕ Λάρισας του ΚΙΝ.ΑΛ.

Και για όσους δεν το καταλάβανε, οι «πρόθυμοι» της Κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Βουλή ενέκριναν το πολυνομοσχέδιο, στην ουσία ένα ακόμη μνημόνιο… χωρίς χρήματα!

Το 4ο Μνημόνιο – προσφορά των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – στην ελληνική κοινωνία, με το οποίο:

– Το ελεγχόμενο από την τρόικα Υπερταμείο, μπαίνει εγγυητής για πληρωμή ποσού έως 25 δις ευρώ, εάν η Ελλάδα αθετήσει πληρωμή προς τον ESM (βάζουν δηλαδή ενέχυρο τη δημόσια περιουσία).

– Μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, καλούνται  να πληρώσουν ακόμη 2 δις ευρώ κάθε χρόνο, με την μείωση του αφορολόγητου.

– 1 εκατομμύριο χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι και αγρότες, καλούνται  για πρώτη φορά να πληρώσουν τον φόρο, χάνοντας ακόμη 650 ευρώ τον χρόνο από το εισόδημά τους.

– 1 εκατομμύριο συνταξιούχοι, καλούνται να πληρώσουν 2,6 δις ευρώ κάθε χρόνο, με την εφαρμογή του Νόμου Κατρούγκαλου, που τώρα κάνει πως τον «ξέχασε» ακόμη και ο εμπνευστής του.

– Οι συνταξιούχοι χάνουν  700 εκατομμύρια ακόμη από την αναβολή των προβλεπόμενων αυξήσεων στις συντάξεις τους.

– Οι χαμηλοσυνταξιούχοι αποχαιρετούν οριστικά το ΕΚΑΣ.

– Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, καλούνται  να πληρώσουν ακόμη 140εκατ. Ευρώ κάθε χρόνο, λόγω της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού των εισφορών τους.

– Οι νησιώτες , καλούνται να πληρώσουν τον αυξημένο ΦΠΑ και μάλιστα σε μια εποχή που οι μεταναστευτικές ροές και η κυβερνητική αδυναμία αντιμετώπισής τους, εντείνουν τα προβλήματά τους.

– Προβλέπεται να αφαιρεθούν 57 δις ευρώ από τους πολίτες και την οικονομία ως το 2022, και μάλιστα με πλεονάσματα,  πάνω από τον στόχο του 3,5%. Για το 2022 ο ετήσιος συνολικός στόχος των πλεονασμάτων φθάνει τα 11 δις ευρώ.

Και για να μην ξεχάσουμε και το αληθινό πρόσωπο των Κυβερνόντων: Με την διάταξη για την υποχρεωτική κατάθεση αποθεμάτων των Δημόσιων Οργανισμών στον Ενιαίο Λογαριασμό Θησαυροφυλακίου και τον ΟΔΔΗΧ διαχειριστή του, η Κυβέρνηση επιχειρεί να καλύψει τις δανειακές ανάγκες του Δημοσίου ως τις εκλογές,  δημιουργώντας νέο έλλειμμα ρευστότητας στην Οικονομία…

Συνέχιση της λιτότητας, υπερφορολόγηση, υποανάπτυξη και φτώχια η πρόταση των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ στην ελληνική κοινωνία, διανθισμένη με κενές περιεχομένου κουβέντες  περί «καθαρής εξόδου» και αυταπάτες αλλαγής σελίδας και τέλους των μνημονίων.

Αυτό το παραμύθι πρέπει να τελειώσει και θα τελειώσει…

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ