ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΘΛΗΣΗΣ

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Λαρισαίων

Το προχθεσινό περιστατικό με θύμα τον νεαρό ποδοσφαιριστή που χτυπήθηκε από κεραυνό την ώρα της προπόνησης, έρχεται να αναδείξει με τον πιο τραγικό τρόπο την πλήρη ανυπαρξία μέτρων προστασίας σε χώρους μαζικής συνάθροισης της νεολαίας και όχι μόνο.

Αποδεικνύει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η ανθρώπινη ζωή σ’ αυτό το σάπιο σύστημα δεν έχει καμιά αξία μπροστά στο κυνήγι του κέρδους.

Το τραγικό συμβάν έβγαλε στο φως τις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων όλα αυτά τα χρόνια, όπως και της σημερινής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που απογυμνώνοντας τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες από προσωπικό και διαμορφώνοντας κατάλληλα το νομικό πλαίσιο, το έφεραν στα μέτρα της επιχειρηματικότητας. Πρόσφατα από τη Λάρισα ο Υφ. Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης δήλωσε ορθά κοφτά ότι «το δεντρόλεφτο για τον αθλητισμό» τελείωσε. Δηλαδή μην ζητάτε από το κράτος τίποτε παραπάνω από τα «ψίχουλα» που δίνει, ενώ τα όποια κονδύλια αποδεσμεύονται θα πρέπει να έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα.

Η εξαγγελία από πλευράς δημάρχου έργων αντικεραυνικής προστασίας, τα οποία θα πληρώσει και πάλι ο δημότης καθώς θα γίνουν με δημοτικούς πόρους, δεν αθωώνει την δημοτική αρχή των ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ, ΛΑΕ κ.α. από το γεγονός ότι έχουν αφήσει τη νεολαία εντελώς απροστάτευτη σε χώρους μαζικής άθλησης και συνάθροισης. Εξάλλου η παραδοχή του Δημάρχου κ. Καλογιάννη ότι οι δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις δεν έχουν σύστημα αντικεραυνικής προστασίας, αποκαλύπτει πλήρως και τις ευθύνες της σημερινής αλλά και της προηγούμενης δημοτικής αρχής της ΝΔ όπου για 16 χρόνια που διοίκησαν το δήμο δεν φρόντισαν να πάρουν κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της νεολαίας.

Μάλιστα ορισμένοι από την δημοτική αρχή προσπάθησαν να ρίξουν το φταίξιμο στην έλλειψη παιδείας που υπάρχει γύρω από αυτά τα θέματα στη νεολαία, αθωώνοντας την εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων και των κομμάτων που τους στηρίζουν. Όμως την ίδια στιγμή που αδιαφορεί για την υγεία και ασφάλεια της νεολαίας και προσπαθεί να της «φορτώσει το φταίξιμο», η δημοτική αρχή Λαρισαίων ξοδεύει πακτωλό εκατομμυρίων ευρώ από το δημοτικό ταμείο για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων του Τουρισμού, όπως είναι λχ. η ολοκλήρωση του «Προσκηνίου  Πολιτισμού», το αρχαίο θέατρο, οι αστικές αναπλάσεις πέριξ του εμπορικού κέντρου.

Να λοιπόν γιατί 20 χρόνια τώρα οι αθλητικές εγκαταστάσεις δεν έχουν αντικεραυνικό σύστημα, γιατί τέτοια έργα δεν είναι επιλέξιμα ούτε από τις κυβερνήσεις, ούτε από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, γιατί δεν αποφέρουν κέρδη μέσω της ανταπόδοσης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δ. Λαρισαίων καλεί τους εργαζόμενους, τις λαϊκές οικογένειές της πόλης και τη νεολαία να απαιτήσουν από την κυβέρνηση εδώ και τώρα να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις (δημόσιες – ιδιωτικές), αλλά και σε χώρους μαζικής συνάθροισης όπως πάρκα, ανοιχτά θέατρα, κτλ. Να διεκδικήσουν αύξηση των πόρων για τη συντήρηση και τη λειτουργία των αθλητικών υποδομών και να καταργηθεί η ανταποδοτική χρήση τους. Να μην επαναπαυθούν από τις δημόσιες εξαγγελίες του δημάρχου και να απαιτήσουν από την δημοτική αρχή να πάρει άμεσα όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να εγκατασταθεί σύστημα αντικεραυνικής προστασίας σε όλες τις δημοτικές υπαίθριες εγκαταστάσεις, αλλά και σε δημόσια κτήρια όπου δεν υπάρχει.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.