ΤΟ 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

Αν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέψουν, η συναυλία θα γίνει στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

Με συναυλίες στη Λάρισα ξεκινά το 1ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Δωματίου Θεσσαλίας, την Κυριακή 17 Ιουνίου στις 20:30 στο Α΄Αρχαίο Θέατρο και τη Δευτέρα 18 Ιουνίου στις 17:30 στο Διαχρονικό Μουσείο.

Η συναυλία της Κυριακής, αν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέψουν, θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα και ώρα στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Το φεστιβάλ αποτελεί μια πρωτοβουλία του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Chamber Music Hellas, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους Δήμους Λάρισας, Τρικκαίων, Ζαγοράς-Μουρεσίου, Βόλου, καθώς και με τις Εφορείες αρχαιοτήτων Λάρισας και Μαγνησίας. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και ΕΟΤ.

Η διάρκεια του φεστιβάλ είναι δύο εβδομάδες και κατά το διάστημα αυτό θα πραγματοποιηθούν δέκα συναυλίες. σε διάφορους χώρους στη Λάρισα, στην Καλαμπάκα, Δίον,Τρίκαλα, Βόλο και Πήλιο. Στόχος του είναι να καθιερώσει τη Θεσσαλία ως έναν προορισμό κλασικής μουσικής διεθνών προδιαγραφών, επιδιώκοντας να παραχθεί υψηλής ποιότητας τουριστική κίνηση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό με υποχρεωτική προκράτηση θέσεων για κάθε ένα κονσέρτο ξεχωριστά, από την ιστοσελίδα της Chamber Music Hellas (www.chambermusichellas.org).

Θα συμμετάσχουν οκτώ καλλιτέχνες, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι Αμερικανοί και επιλέγονται με βάση την εμπειρία, τη διεθνή φήμη και καταξίωσή τους.
Οι παραστάσεις είναι υψηλής ποιότητας, ισάξιες με γνωστά διεθνή μουσικά φεστιβάλ όπως το Σάλτσμπουργκ, το Aix-en-Provence και το Lincoln Center της Ν. Υόρκης.

Οι συναυλίες της Λάρισας:

17/6, 20:30 Α΄Αρχαίο Θέατρο Λάρισας (αν οι καιρικές συνθήκε δεν το επιτρέψουνστο ΔΩΛ)

Η εναρκτήρια συναυλία του Φεστιβάλ περιλαμβάνει μια ποικιλία έργων, επηρεασμένων από παλιές φωτογραφίες του Βόλου όπου γεννήθηκε ο Χρήστος Χατζής (κορυφαίος μουσουργός και συνθέτης, καθηγητής στο Μουσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου του Τορόντο), σε έργα του Μότσαρτ, Μέντελσσον και του καλλιτεχνικού διευθυντή του φεστιβάλ Λόουελ Λίμπερμαν, συμπεριλαμβανομένου του «Mauthausen Cantata» του Μίκη Θεοδωράκη.

18/6, 17:30 «Διαχρονικό» Αρχαιολογικό Μουσείο Λάρισας

Δύο πιανίστες, ο William Hobbs και ο Lowell Liebermann παρουσιάζουν ένα βιρτουόζικο πρόγραμμα έργων του Mozart, του Brahms, του Liebermann, του Lutoslawski και του Έλληνα μαέστρου Ντίνου Κωνσταντινίδη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ