ΑΠΟΡΙΑ ΨΑΛΤΟΥ ΒΗΞ Vol 122  

Και που λες ακροατή μου ακριβοθώρητε διαπιστωμένα όλοι έχουν ένα σχέδιο σε τούτο τον τόπο, σχεδιασμένο δε σε τέτοιο βαθμό που «καταντά» απορίας άξιο το γεγονός πως δεν υλοποιείται!

Σχήμα οξύμωρο θα πεις, μα πριν κατακεραυνώσεις την άποψη “βάλτα να τα αρμέξουμε”* για να δικαιωθεί η συχνότητα και ας μην αρέσκεται στο γάλα (δεδομένου ωστόσο του γεγονότος πως καταναλώνει τα παράγωγά του εξαιρουμένων των προβάτων από τα οποία και προέρχεται).

Φερ’ ειπείν ο νότιος μακεδονικός χαλβάς, σαν σποτ κουράζει, σαν ετικέτα πιάνει χώρο, δεν είναι εύηχος και εν πάση περιπτώσει δεν έχω λόγια.

Από την άλλη η φράση «δικέφαλος του Βορρά» με δεδομένη την ύπαρξη του δικέφαλου του νότου δημιουργεί σαφώς ζητούμενο αναφορικά με την παρουσία του ΜΠΑΟΚ ΡΕ σε εγχώριες και όχι μόνο διοργανώσεις, πόσο μάλλον όταν είσαι άσχετος με το αντικείμενο.

Τρίτον δε και κυριότερον, αμφισβητείται εντόνως το όνομα γνωστού καλλιτέχνη που καταλήγει ως Κώστας (εκ της συμφωνίας ως Νότιος) Μακεδόνας, που δε χωρά στη αφίσα ρε φίλε!

Τώρα θα μου πεις με τα ιερά και τα όσια δεν παίζουμε- με την ιστορία που λένε της φυλής και την πατριδογνωσία μη σου πω- που ανάθεμά με αν ξέρουν δυο στους τρεις κατά που πέφτουν οι Πρέσπες αν δεν ήταν η Μερκούρη παλιότερα και κάτι «άπλυτοι» που επέμεναν  να παίζουν μουσική για όλους και όχι μόνο για κείνους που καλύπτει το νεανικό δελτίο του τάδε καναλιού με τις ευλογίες του εκάστοτε «μεσημεριανού» που συνηθίζει με τη σειρά του να επικαλείται την εγκυρότητα της δείνα φυλλάδας τύπου «άλλος για Χίο τράβηξε και άλλος για εσπρέσο».

Και έρχομαι στο κυρίαρχο, που δεν είναι άλλο από τη βαρβαρότητα του ανδρός με την οποία αντιμετωπίστηκε ο σχεδόν συνονόματος (της βαρβαρότητας αγγλιστί)** Μπαρμπαρούσης, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω ουδεμία σχέση έχει με τον λαοπρόβλητο και καθ’ όλα αγαπητό Καραγκιόζη, που όλοι λίγο- πολύ λατρέψαμε στα μικράτα μας.

Το να σηκώνεσαι από το έδρανο αλαλάζοντας και χειροκροτώντας για να καταλήξεις σε διαγραφή εντός του ίδιου 24ώρου προφανώς και αφορά την ψυχιατρική αν όχι την… πτηνοτροφία, το να κινείσαι με βουλευτικό αυτοκίνητο πέραν του επιτρεπόμενου ορίου ταχύτητος με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια όλων προφανώς και δεν αφορά κανέναν (εκ του αποτελέσματος γιατρέ μου), το να δίνεις όμως ραντεβού στις Πρέσπες για τα κεφάλια ορισμένων σαφώς και θίγει, αφού αν μη τι άλλο «στήνει» κόσμο και ντουνιά που περιμένει (και) από σένα!

Δεν θα επικαλεστώ τα περί συντάγματος και παρερμηνείας των λεγομένων την ώρα που «μας παίρναν τα βίντεα ρε πατριώτ’» για να μην παρερμηνευτώ με τη σειρά μου, όμως ορέ «Καραϊσκάκηδες» της συμφοράς και του φου-μπου αλλού η Φλώρινα και κατ’ αλλού πέφτει το Αγρίνιο.

Εμμένω δε στο γεωγραφικό προσδιορισμό συνεκτιμώντας πως κλειστήκαν ραντεβού αφενός και τίθεται ζήτημα αφετέρου, τόσο για το χριστεπώνυμο πλήθος που έκανε “like” όσο και για τους αποδέλοιπους που μπήκαν στον κόπο να σχολιάσουν τα περί «Παπαδόπουλου και Χριστόδουλου» που μας χρειάζεται.

Προφανώς και δεν μεταδίδω άλλο (άσε που δεν έχει σήμα στην παραμεθόριο ηχολήπτη μου) και ως εκ τούτου δίνω βάση στους αστερίσκους πριν τα πούμε μουσικά.

*Βάλτα να τα αρμέξουμε δεν συνεπάγεται αυτομάτως πως θα έχουμε και αποτέλεσμα, εξ’ ου και το «τώρα μας ήρθαν τα γίδια» που συν τοις άλλοις περιορίζει και το προϊόν.

** Μπαρμπαρούσης και οι συν αυτώ δεν ερμηνεύεται με βάση τη γνώση και τη λογική σε καμία γλώσσα.

Έτσι για την αλητεία (και το μπέρδεμα) είπα να βάλω και τρίτο αστερίσκο μα μετάνιωσα και κατέληξα σε τελεία και παύλα. Ακούμε χωρίς διαπραγμάτευση Δημήτρη Μητροπάνο και ΤΟ ΖΕΙΜΠΕΚΙΚΟ ΤΟΥ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ, σε στίχους Φ. Γράψα και μουσική του Μ. Τόκα, από το δισκογραφικό «ποίημα» ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΗΛΙΟ.

Καλή μας ακρόαση μα την αλήθεια…

Χικ FM

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ