Η ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ “ΩΡΙΩΝ” ΣΤΟ 6ο ΓΕΛ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

Το 6ο ΓΕΛ Λάρισας θα παρουσιάσει πανηγυρικά τη διαδραστική θεατρική παράσταση  “ΩρίωΝ” του μαθητή Ι. Ιωάννη στο Αμφιθέατρο του Σχολείου, την Τρίτη, 19/6/2018, στις 7:45μ.μ. 

Μετά την παράσταση ακολουθεί το καθιερωμένο πλέον αποχαιρετιστήριο πάρτι του σχολείου, πριν τις καλοκαιρινές διακοπές, με ζωντανή μουσική, φαγητό και χορό.

Η εν λόγω παράσταση βραβεύτηκε με 4 βραβεία στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της δράσης “Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο” (υπό την αιγίδα του Υ.Π.Π.Ε.Θ.), τον Απρίλιο 2018, στη Θεσσαλονίκη. Στον ίδιο διαγωνισμό βραβεύτηκε πέρσι η θεατρική παράσταση “Λεμοναυλή” του 6ου ΓΕΛ με συντελεστές που υποστήριξαν και τη φετινή παράσταση.

Το έργο παρουσιάστηκε από δύο ραδιοφωνικές εκπομπές της ΕΡΤ Λάρισας και του Sport News 90.2, αλλά και από την τηλεόραση της ΕΡΤ 3 στην εκπομπή “Τα παιδιά είναι εντάξει”.

Έλαβε επίσης μέρος φέτος με επιτυχία στη δράση της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης και του ΕΚΦΕ Λάρισας “Σχολείο Ανοιχτό στην Κοινωνία”, σε μια πρώιμη μορφή, στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας.

Η δημιουργία του θεατρικού έγινε με την ευκαιρία της συμμετοχής του 6ου ΓΕΛ Λάρισας σε δύο περιβαλλοντικά προγράμματα της Α’ και Β’ Λυκείου με θέματα αντίστοιχα

το 1ο  : H αστροφυσική και το σύμπαν ως πηγές έμπνευσης θεατρικού (υπεύθυνη καθηγήτρια Χρύσα Βελησσαρίου)

και   το 2ο: Προβλήματα φτώχειας και Ανθρώπινα δικαιώματα ως πηγές έμπνευσης θεατρικού (υπεύθυνη καθηγήτρια Ελένη Ονουφριάδου).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ