ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΤΟ ΠΡΩΙ Ο Κ. ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Εντοπίστηκε περίπου στις 8 το πρωί και συνελήφθη ο φυγάς πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, ύστερα από αστυνομική επιχείρηση σε σπίτι, στην περιοχή της Πεντέλης.

Σε βάρος του είχε εκδοθεί σχετικό ένταλμα σύλληψης για το κακούργημα της τέλεσης προπαρασκευαστικών πράξεων για εσχάτη προδοσία, έχει οδηγηθεί και κρατείται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και θα οδηγηθεί αργότερα ενώπιον του Ανακριτή για την εκτέλεση του εντάλματος.

Την περασμένη Παρασκευή και ενώ προηγήθηκε η ομιλία του από το βήμα της Βουλής που καλούσε σε στρατιωτικό πραξικόπημα τις Ένοπλες Δυνάμεις, ακολούθησε προκαταρκτική έρευνα που διέταξε η Δικαιοσύνη, με αστραπιαίες ταχύτητες λήφθηκαν καταθέσεις, ασκήθηκε δίωξη και μέχρι το βράδυ εκδόθηκε ένταλμα.

Αυτές τις ώρες εκμεταλλεύτηκε ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και ετράπη σε φυγή με το βουλευτικό του αυτοκίνητο, προκαλώντας ανθρωποκυνηγητό από την Αστυνομία κατά μήκος της Εθνικής Οδού Αθηνών-Πατρών και υπό καταρρακτώδη βροχή, με τον ίδιο να μην πέφτει κάτω από 180 χλμ. ανά ώρα.

Παρά τα φωτοσήματα και τις συνεχείς εκκλήσεις των αστυνομικών συνέχισε απτόητος να κινείται προς την Δυτική Ελλάδα, στο Ρίο κόντεψε μάλιστα να παρασύρει και τους αστυνομικούς που είχαν κάνει μπλόκο, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί και άλλη δικογραφία γι αυτό το περιστατικό σε βάρος του και έφτασε στα ορεινά του Μεσολογγίου, όπου κρύφτηκε στην ορεινή περιοχή του Μεσολογγίου, μεταξύ Κατούνας και Ξηρομέρου.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου οι αστυνομικοί της Δυτικής Ελλάδας «χτένιζαν» τα βουνά και ερεύνησαν ακόμα και στάνες της περιοχής, αφού προφανώς δεν βρισκόταν στο σπίτι του ή σε συγγενικά του σπίτια που πρώτα έψαξαν οι αστυνομικοί.

Κατάφερε λοιπόν και ξετρύπωσε πάλι κάτω από την μύτη των αστυνομικών δυνάμεων στην Δυτική Ελλάδα και επέστρεψε στην Αττική όπου βρήκε καταφύγιο στα Βόρεια Προάστια και συγκεκριμένα σε σπίτι, στην περιοχή της Πεντέλης. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τον εντοπισμό των ατόμων που προχώρησαν στην υπόθαλψη του φυγά βουλευτή.

Το αστυνομικό θρίλερ με την καταδίωξη και την σύλληψη του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση έφτασε λοιπόν σήμερα στο τέλος του, αλλά όπως χαρακτηριστικά τόνισε υψηλόβαθμος αξιωματικός της Αστυνομίας, οι πρακτικές του συγκεκριμένου βουλευτή και όλα όσα επακολούθησαν με την κινητοποίηση εκατοντάδων αστυνομικών σχεδόν στη μισή χώρα, «αν μη τι άλλο χαρακτηρίζουν την ποιότητα και το επίπεδο που έχει περιέλθει ο πολιτικός βίος αυτής της χώρας»…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ