Η ΔΑΠ ΒΑΖΕΙ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΩΝ Δ.Σ. ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Ανακοίνωση – καταγγελία των εκλεγμένων με την Πανσπουδαστική ΚΣ στα ΔΣ των συλλόγους ΣΤΕΦ, ΣΔΟ, ΣΕΥΠ, ΣΤΕΓ του ΤΕΙ Λάρισας.

Καταγγέλλουμε τη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ για την απαράδεκτη στάση που κρατάει, που έχει την πλειοψηφία στους Συλλόγους του ΤΕΙ, βάζοντας εμπόδιο στη συγκρότηση των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων. Οι εκλεγμένοι της ΔΑΠ μια μας λένε πως δεν θέλουν να συγκροτηθούν τα ΔΣ,

μια πως θέλουν αλλά δεν μπορούνε, την άλλη πως θα συγκροτηθούν τα ΔΣ όποτε θέλουν αυτοί.

Τα Δ.Σ. των συλλόγων αυτών υπάρχουν μόνο ως σφραγίδες ουσιαστικά τα τελευταία χρόνια. Οι εκλεγμένοι της ΔΑΠ είναι άφαντοι, δεν έχουν κάνει τίποτα όλη τη χρονιά. Η διάλυση των Συλλόγων και η απογοήτευση που προκαλεί, είναι διάχυτη στους σπουδαστές όλων των σχολών.

Μάλιστα σε μία περίοδο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε μεγάλες αλλαγές σχολές μας. Με την κυβέρνηση, και τις διοικήσεις του Πανεπιστήμιου και του ΤΕΙ Θεσσαλίας, να προωθούν αλλαγές που υπονομεύουν το μέλλον και τα δικαιώματά των σπουδαστών του ΤΕΙ.

Αυτές οι αλλαγές προβλέπουν:

  • Ενοποιήσεις τμημάτων
  • Καταργήσεις τμημάτων
  • Δημιουργία νέων τμημάτων
  • Ορισμένα από τα σημερινά τμήματα θα μετατραπούνε σε δίχρονες σχολές κατάρτισης
  • Αλλαγή του προγράμματος σπουδών σε μια σειρά σχολές
  • Επαναπροσδιορισμό του αντικειμένου που σπουδάζουμε σε κάποιες σχολές.

Ουσιαστικά συζητάνε ότι οι σχολές του ΤΕΙ θα αποκτήσουν ημερομηνία λήξης το 2024, στη θέση τους θα δημιουργηθούνε πανεπιστημιακά τμήματα. Προβλέπουν ότι οι σημερινοί σπουδαστές του ΤΕΙ, δεν θα ενταχθούν σε αυτά τα νέα πανεπιστημιακά τμήματα.

Μπροστά σε όλα αυτά οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ είναι άφαντοι και όχι μόνο αυτό, αλλά βάζουν εμπόδιο στο να δοθεί απάντηση και αγώνας για όλα αυτά από το Σύλλογο των ίδιων των φοιτητών. Είναι άφαντοι γιατί στην ουσία συμφωνούν με αυτή την πολιτική της σημερινής αλλά και παλαιότερων κυβερνήσεων που για τα συμφέροντα του κεφαλαίου κάνουν τα πτυχία μας κουρελόχαρτα, μας αναγκάζουν να δουλεύουμε για να μπορέσουμε να τελειώσουμε τις σπουδές μας. Στην ουσία δεν θέλουν να κουνιέται τίποτα. Γι’ αυτό έχουν κάνει τακτική τους πλέον την διάλυση των φοιτητικών συλλόγων.

Καλούμε κάθε σπουδαστή να βγάλει συμπεράσματα από αυτή την κατάσταση, να απομονώσει τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Το επόμενο διάστημα οι δυνάμεις τις ΠΚΣ θα πάρουνε πρωτοβουλίες ώστε να αντιστραφεί αυτή η κατάσταση, ώστε οι Σύλλογοι να είναι στα χέρια των σπουδαστών και “όπλο” στην οργάνωση της πάλης τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ