ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ:ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΜΕ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΣ

Το μήνυμα του βουλευτή για το 38ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων

Πρόσκληση για το 38ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων, που θα διεξαχθεί το τριήμερο 22-23-24 Ιουνίου στο Περτούλι Τρικάλων, παρέδωσαν στον αν. Τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτή Ν. Λάρισας κ. Χρήστο Κέλλα, ο Πρόεδρος του Συλλόγων Σαρακατσαναίων Λάρισας

κ. Παναγιώτης Κατσαρός και το μέλος του Δ.Σ της Πανελλήνια Ομοσπονδίας Συλλόγου Σαρακατσαναίων κ. Δημήτρης Γαλλής, επισκεπτόμενοι τον Λαρισαίο πολιτικό.

Το φετινό αντάμωμα έχει ιδιαίτερη συμβολική σημασία, καθώς είναι αφιερωμένο στο Σαρακατσάνο Μακεδονομάχο “καπετάν Κώστα Γαρέφη”, ο οποίος αγωνίστηκε ως υπαρχηγός του σώματος Μακεδονικού αγώνα, ενώ στις εκδηλώσεις θα συμμετάσχει τμήμα αναβίωσης Μακεδονικού Αγώνα με πλήρεις στολές της Παμμακεδονικής Ένωσης Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος – Αυστραλίας.

Ο κ. Κέλλας, αφού τους ευχαρίστησε για την πρόσκληση, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να μας απομακρύνουν από τις παραδόσεις και τις αξίες μας, τόσο θα μας συσπειρώνουν γύρω από αυτές…

Το Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων αποτελεί θεσμό για ολόκληρη τη χώρα και είναι χρέος μας να το στηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενθαρρυντικό, μέσα σε αυτή την θλιβερή στιγμή για την χώρα, που η Κυβέρνηση παραδίδει το όνομα, τη γλώσσα και την ταυτότητα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς, να βλέπεις νέα παιδιά να διοργανώνουν εκδηλώσεις μνήμης και τιμής.

Ελπίζω μόνο, σύμφωνα και με τη νέα Συμφωνία που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας, η εκδήλωση αυτή να μην θεωρηθεί “αλυτρωτική” και σταθούμε εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις…».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ