ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΣΤΙΣ «ΧΤΥΠΗΜΕΝΕΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ

Αυτοψία στις πληγείσες από την πρόσφατη κακοκαιρία καλλιέργειες στο Μακρυχώρι αναμένεται να πραγματοποιήσει σήμερα κλιμάκιο του ΕΛΓΑ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, την ώρα που δεκάδες παραγωγοί της περιοχής μιλούν για μεγάλες καταστροφές σε καρπούζια, βερίκοκα και αμύγδαλα λόγω της έντασης της βροχής

και της υπερχείλισης των ρεμάτων που καταγράφηκαν τη Δευτέρα στην περιοχή.

Σημειώνεται πως οι παραγωγοί μπορούν να υποβάλλουν δηλώσεις ζημίας στον αρμόδιο ανταποκριτή της τοπικής κοινότητας Μακρυχωρίου μέχρι και τις 3 Ιουλίου, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Τεμπών δεν έλειψαν τα αρνητικά σχόλια που μιλούν για καθυστερήσεις στον καθαρισμό των ρεμάτων, με τους αρμόδιους του δήμου Τεμπών να επιρρίπτουν ευθύνες για την όλη κατάσταση και στους ίδιους τους παραγωγούς επισημαίνοντας πως ρυπαίνουν τα ρέματα με ολέθριες συνέπειες για όλους.

Ο αντιδήμαρχος

Σε δήλωση του ο Αντιδήμαρχος του Δ.Τεμπών  κ. Αστέριος Σαίτης για τις  καταστροφές που προκάλεσε η νεροποντή στο Μακρυχώρι ανέφερε:

“Άμεσα  μετά τη θεομηνία της 18/06/2018 στην περιοχή της Τ.Κ. Μακρυχωρίου ενημερώθηκαν οι γεωπόνοι του Δήμου μας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο ΕΛΓΑ κατάστημα Λάρισας για τις ζημιές που έχουν προκληθεί σε καλλιέργειες παραγωγών, όπως καρπούζια, βερίκοκα και αμύγδαλα. 

Οι ζημιές προκλήθηκαν από την υπερχείλιση ρεμάτων και την πλημμύρα που επακολούθησε. 

Προς ενημέρωση των παραγωγών ,κάνουμε γνωστό ότι στις 20 Ιουνίου 2018 θα επισκεφτούν τις πληγείσες περιοχές ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας  κος Γεώργιος Λαδόπουλος, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας κος Χρήστος  Καραμπούζης, και κλιμάκιο του ΕΛΓΑ.  

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι μπορούν οι παραγωγοί να υποβάλουν δηλώσεις ζημίας για φυτικό και πάγιο κεφάλαιο στον αρμόδιο ανταποκριτή της τοπικής κοινότητας Μακρυχωρίου από σήμερα 19/06/2018 έως και 03/07/2018″.

Ε.Π.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ