ΑΝΕΜΗ IDRIP 3000 ΑΠΟ ΤΗΝ Β. ΜΠΑΚΟΥΛΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΣΑΣ

Με πολύχρονη εμπειρία στο σχεδιασμό και την παραγωγή φίλτρων νερού και μηχανημάτων συλλογής και αποθήκευσης σταλακτηφόρου, η εταιρεία Β. Μπακούλας & Σία ΕΕ στον Αμπελώνα, προτείνει στους αγρότες τη νέας γενιάς ανεξάρτητη ανέμη iDRIP 3000.

Η iDRIP 3000 σχεδιάστηκε με σκοπό να δώσει λύση στα σοβαρά προβλήματα που παρουσίαζε το άπλωμα του σταλακτηφόρου σωλήνα κυρίως στις εκτατικές καλλιέργειες (καλαμπόκι – βαμβάκι κ.λπ.).

Ως γνωστόν, οι κλασικές ανέμες φέρουν μία ενιαία καρούλα με τρία χωρίσματα. Όταν απλώνεται το σταλακτηφόρο σε ένα τουλάχιστον χώρισμα, χαλαρώνουν οι κύκλοι του και μπλέκουν μεταξύ τους (ιδιαίτερα όταν το χωράφι δεν είναι τετράγωνο). Ως αποτέλεσμα χάνεται πολύς χρόνος για να ξεμπλέξουν οι σωλήνες και σε αρκετές περιπτώσεις δεν έλκεται τελικά το σταλακτηφόρο με τρακτέρ και το σημαντικότερο κόβεται, τεντώνεται και μειώνεται η διάρκεια ζωής του.

Με τη νέα τεχνολογία της ανεξάρτητης ανέμης iDRIP 3000 και σύμφωνα με τον κατασκευαστή της, λύνονται όλα τα παραπάνω προβλήματα, κερδίζεται χρόνος, χρήμα και απλώνονται πολύ γρήγορα οι σταλλακτηφόροι σωλήνες σε μια περίοδο της καλλιέργειας που πιέζει ο χρόνος (ιδιαίτερα σε επιχειρήσεις με μεγάλες εκτάσεις).

Πώς λειτουργεί το iDRIP 3000;
Η κεντρική (βασική) ιδέα είναι να φέρει η ανέμη τρεις ξεχωριστές καρούλες (με 8000 μέτρα σταλακτηφόρου Φ20 η μία) που ξετυλίγει η κάθε μια όσο σωλήνα χρειάζεται, ώστε να μην μπλέκεται ο σταλακτηφόρος σωλήνας. Η εταιρεία Β. Μπακούλας & Σία ΕΕ κατάφερε να σχεδιάσει και να τοποθετήσει τρεις μικρότερες ανέμες σε ένα ενιαίο συγκρότημα. Η κάθε μία έχει ξεχωριστό σύστημα πέδησης (δισκόφρενο) και ξεχωριστό γρανάζι κίνησης (για τη συλλογή), που παίρνουν κίνηση από υδραυλικό μοτέρ – αντλία λαδιού που κινείται με το PTO του ελκυστήρα.

Όταν απλώνεται, αποσυνδέεται το γρανάζι κίνησης βγάζοντας απλώς έναν πίρο. Η ανέμη τοποθετείται εύκολα (έχει μικρό σχετικά βάρος) και συνδέεται με το φρένο με μια απλή κίνηση.

Επίσης διαθέτει δύο ξεχωριστά χειριστήρια για κίνηση και ανύψωση, το σασί είναι από ενισχυμένο χάλυβα και τέλος το μηχάνημα συνοδεύεται με Πιστοποιητικό Συμμόρφωσης CE.

Η ανέμη είναι κατοχυρωμένη με αριθμό πατέντας 201202200041.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 6936 843292.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ