ΠΕΡΑ ….ΒΡΕΧΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ

Ανακοίνωση της παράταξης της αντιπολίτευσης “Νέα Δύναμη”

Κατήφορος δίχως τέλος για τον δήμαρχο Τεμπών κ. Κολλάτο και τον αντιδήμαρχό του κ. Σαΐτη, υπεύθυνο και για την πολιτική προστασία του Δήμου μας.

Μετά και τις τελευταίες τους  δηλώσεις  για τις μεγάλες καταστροφές  στην παραγωγή των αγροτών της τοπικής κοινότητας Μακρυχωρίου από την ισχυρή νεροποντή των τελευταίων ημερών, είχαν για μία ακόμη φορά το θράσος, κατά τη συνήθη τακτική τους, να επιρρίψουν τις ευθύνες για τα όσα  συνέβησαν και στους ίδιους τους πληγέντες  αγρότες  που  «πετούν» διάφορα αντικείμενα στα ρέματα, όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν.

Η πρωταθλήτρια στις απευθείας αναθέσεις  δημοτική αρχή Τεμπών , αντί να προλάβει τα γεγονότα με τον έγκαιρο καθαρισμό των ρεμάτων της περιοχής, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται η ίδια, ότι έπραξε, ερωτώμενη για το θέμα αυτό στο δημοτικό συμβούλιο, προτίμησε να ρίξει το μπαλάκι των ευθυνών , για ακόμη μια φορά στους άλλους. Αυτή τη φορά στους ίδιους τους αγρότες – παραγωγούς του Μακρυχωρίου.

Ο κ. Κολλάτος και ο αντιδήμαρχός του κ. Σαΐτης , υπεύθυνος πολιτικής προστασίας ,  αντί να αναλάβουν στο ακέραιο τις ευθύνες τους,  για την ανεπάρκειά τους και σε αυτό το  θέμα , περιορίστηκαν  να κρυφτούν  πίσω από τις, εκ των υστέρων,  παρεμβάσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας  και μιλάνε για νόμιμες παρεμβάσεις καθαρισμού των ρεμάτων.

Και οι αγρότες – δημότες ερωτούν τους κ.κ Κολλάτο και Σαΐτη:

-Τι κάνατε για να μην φτάσουν τα πράγματα εδώ;

– Τι κάνατε για να προστατέψετε την παραγωγή μας;

-Υπάρχουν και παράνομες παρεμβάσεις καθαρισμών των ρεμάτων;

Μια «στιγμή» έντονων βροχοπτώσεων ήταν φαίνεται αρκετή ,  για να αποδείξει τη γύμνια των έργων βιτρίνας του δημάρχου κ. Κολλάτου .

Δυστυχώς, ως παράταξη  « Νέα Δύναμη» επιβεβαιωθήκαμε με το χειρότερο τρόπο, αφού με επανειλημμένες παρεμβάσεις και παρατηρήσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο έχουμε στηλιτεύσει την ανεπάρκεια και την έλλειψη ιεράρχησης των πραγματικών προβλημάτων των αγροτικών υποδομών (οδοποιία, ρέματα κλπ).

Και ενώ η ΕΜΥ είχε από μέρες προειδοποιήσει για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και έντονες βροχοπτώσεις αυτή την περίοδο,  καμία προετοιμασία  δεν πραγματοποιήθηκε, καμία προσπάθεια, κανένα έργο δεν έγινε  για την αποτροπή αυτών των αποτελεσμάτων.

 Κε Κολλάτο, κε Σαΐτη ,

Έχετε και οι δυο σας, τεράστια ευθύνη για την δεινή θέση που βρίσκονται σήμερα οι αγρότες της αγροτικής περιοχής  Μακρυχωρίου .

Αφήστε την αλαζονεία. Δεν φταίνε οι άλλοι, φταίει ο δικός σας κακός προγραμματισμός, η δική σας απρονοησία και η δική σας απάθεια.

Κε Κολλάτε , κε Σαΐτη ,

Αποτύχατε ΚΑΙ στη διαχείριση αυτού του ζητήματος.

Κανείς δεν  έχει δικαίωμα να παίζει με τις ζωές και τις περιουσίες κανενός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ