ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΆΛΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΜΕ ΈΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

‘’Καλώ τους αρμόδιους Υπουργούς να επανεξετάσουν την εγκατάσταση «Μονάδας Ακτινοβολίας Καρκινικών Όγκων», που αναπτύχθηκε στα εργαστήρια του CERN, στη Λάρισα. Η συγκεκριμένη Μονάδα, πέραν της θεραπευτικής δυνατότητας, θα συμβάλλει αποφασιστικά και στην έρευνα για την αντιμετώπιση των κακοήθων όγκων.

Ταυτόχρονα, η δημιουργία ενός Κέντρου διεθνούς βεληνεκούς, με υψηλή τεχνολογία για την αντιμετώπιση του καρκίνου, θα προσδώσει στην περιοχή μας αλλά και στη χώρα, κύρος και πολλαπλά οφέλη σε όλους τους τομείς.’’

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από τη δήλωση του αν. Τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτή Ν. Λάρισας, κ. Χρήστου Κέλλα, μετά την 1η Δημόσια Εκδήλωση της Εμβληματικής Δράσης: «Εθνικό Δίκτυο Ιατρικής Ακριβείας στην Ογκολογία»,  που συνδιοργάνωσαν ο Τομέας Έρευνας και Καινοτομίας του ΥΠΠΕΘ και το Υπουργείο Υγείας, με στόχο την ενημέρωση ακαδημαϊκών και ερευνητών του ιατρικού κλάδου για την εξατομικευμένη θεραπεία των αιματολογικών κακοηθειών και των συμπαγών όγκων.

Ο Λαρισαίος πολιτικός παρέστη εκ μέρους της ΝΔ στην εκδήλωση, έπειτα από πρόσκληση του αν. Υπουργού Έρευνας και Καινοτομίας, κ. Κ. Φωτάκη.

Μετά την εκδήλωση ο κ. Κέλλας δήλωσε ακόμη:

‘’Η έρευνα παράγει διαρκώς νέα δεδομένα και επιτεύγματα, τα οποία τροφοδοτούν την ιατρική επιστήμη με πολύτιμα μέσα πρόληψης και θεραπείας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό το ότι η επιστήμη στη χώρα μας αποκτά τις βάσεις για την εξατομικευμένη αντιμετώπιση του καρκίνου με βάση τη γονιδιακή βλάβη, σύμφωνα με τα ευρήματα που μας παρουσίασαν σήμερα οι συνάδελφοι.

Η πρόοδος αυτή, η οποία είναι αλματώδης για την αντιμετώπιση των αιματολογικών κακοηθειών και συμπαγών όγκων, σε συνδυασμό με την πρόληψη και τη δημιουργία νέων φαρμάκων, βελτιώνει σημαντικά και παρατείνει τη ζωή των πασχόντων, κατά τρόπο εντυπωσιακό και, σε πολλές περιπτώσεις, μέχρι ιάσεως.

Η Ελλάδα διαθέτει λαμπρούς επιστήμονες, οι οποίοι διαπρέπουν, παγκοσμίως, και στον κλάδο της Ιατρικής. Είναι ιδιαίτερη τιμή για τη Λάρισα, που, στο «Εθνικό Δίκτυο Ιατρικής Ακριβείας στην Ογκολογία», συμμετέχει και ο Γ. Βασιλόπουλος, Καθ. Αιματολογίας, Δ/ντής Αιματολογικής Κλινικής Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας

Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές της σημερινής εκδήλωσης.’’

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ