ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Κείμενο – καταγγελία του αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Λάρισας Δημήτρη Δραγανιδάκη με αφορμή τις αποσπάσεις που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη από το υπουργείο

Ως αιρετός μετά την απόφαση της μη πραγματοποίησης αποσπάσεων εκπαιδευτικών για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους και λόγους υγείας από το ΚΥΣΠΕ, καταγγέλλω την πολιτική ηγεσία για έλλειψη υπευθυνότητας, ανθρωπιάς και κατανόησης του γενικότερου συμφέροντος της εκπαίδευσης.

Η αγανάκτηση των συναδέλφων που αν και είχαν μόρια δεν αποσπάστηκαν, είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Εύλογα διερωτάται κανείς, πώς είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνεται η πολιτική ηγεσία πως με τις αποφάσεις της, διαλύει οικογένειες σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουν οι εργαζόμενοι, εξαθλιώνοντας τους ακόμη περισσότερο, αφού είναι πλέον αναγκασμένοι να συνεχίσουν να ζουν μακριά από τις οικογένειές τους.

Το Υπουργείο προκαλεί με τη στάση του, για το περί δικαίου αίσθημα και πρέπει άμεσα να δοθεί λύση ικανοποιώντας εκτός από τις κατά προτεραιότητα αποσπάσεις και ικανού αριθμού εκπ/κών με μοριοδότηση για τις ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό του νομού μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ