ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος με τίτλο «Αγαπημένα Δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο»

Για 7η συνεχόμενη χρονιά η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμπελώνα συμμετέχει στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας, στην οποία συμμετέχουν 148 μέλη του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, με φετινό θέμα «Αγαπημένα Δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο».

Αυτό το καλοκαίρι θα παρατηρήσουμε και θα μετρήσουμε μαζί με τα παιδιά τον κόσμο μας με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Ολόκληρος ο κόσμος θα γίνει ένα μεγάλο εργοστάσιο δεδομένων τα οποία μικροί και μεγάλοι καλούμαστε να παρατηρήσουμε, να καταγράψουμε, να κατανοήσουμε, να αναδείξουμε, να ζωγραφίσουμε, να αφηγηθούμε και, αν χρειαστεί, να αλλάξουμε! Η αφετηρία του ταξιδιού είναι πάντα η βιβλιοθήκη, ένας χώρος συνώνυμος της γνώσης και της εμπειρίας, της δημιουργικότητας και της δημιουργίας.

Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμπελώνα η Καλοκαιρινή Εκστρατεία ξεκινά στις 20 Ιουνίου και θα διαρκέσει ως 7 Σεπτεμβρίου 2018 σε ένα ταξίδι της περιπέτειας των αγαπημένων δεδομένων με οδηγούς τα παιδιά στο μαγικό κόσμο των βιβλίων με πολλές εκπλήξεις.

Σας περιμένουμε για να απολαύσουμε ένα διασκεδαστικό και δημιουργικό καλοκαίρι!

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

 

ΙΟΥΝΙΟΣ

Τετάρτη απόγευμα, 6-7μ.μ. 20/06/18. ΓΙΟΡΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

Για να ξεκινήσει η γιορτή πρέπει να μετρήσουμε, να κόψουμε, να κρεμάσουμε, να ψάξουμε στα λεξικά, να ψάξουμε στα ράφια για να τα έχουμε όλα έτοιμα για το καλοκαίρι. Για όλα τα παιδιά .

Πέμπτη πρωί , 11-12π.μ. 21/06/18. ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ Όλα αρχίζουν από εδώ: Ο εγκέφαλος

Θυμόμαστε, σκεφτόμαστε, μετράμε με αυτό το καταπληκτικό όργανο μέσα στο κεφάλι μας. Ας το γνωρίσουμε καλύτερα. Για παιδιά 8- 12 ετών .

Παρασκευή πρωί, 11-12π.μ. 22/06/18. ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ Το παλάτι της μνήμης

Το παλάτι της μνήμης είναι μια φανταστική τοποθεσία στο μυαλό σου μπορεί κανείς να φυλάει εικόνες που θέλει να κρατήσει στη μνήμη του. Ελάτε να χτίσουμε ένα! Για παιδιά 8-12 ετών .Με τη νηπιαγωγό κα Μαρία Τσιάκα.

Δευτέρα απόγευμα, 7-8μ.μ. 25/06/18. ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Μάντεψε το βιβλίο βρίσκοντας το όνομα του ήρωα, κάνοντας παντομίμα τον τίτλο του, αναγνωρίζοντας μια εικόνα του, συμπληρώνοντας τις λέξεις που λείπουν στον τίτλο του, διαβάζοντας ένα απόσπασμα. Η ομάδα με τα περισσότερα σημαιάκια κερδίζει. Για παιδιά 6-12 ετών. Με τον εκπαιδευτικό κο Σωτήρη Μπλάνα

Τρίτη πρωί, 10-11:30π.μ. 26/06/18. ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Ένας κήπος φιλικός στις μέλισσες

Οι μέλισσες έχουν φυτά που τα προτιμούν για το νέκταρ τους. Φτιάχνοντας έναν μικρό κήπο με φυτά όπως λεβάντα, δεντρολίβανο, μαντζουράνα ή τριφύλλι τις προσκαλείτε να βρουν μέσα στην πόλη έναν τόπο για να συλλέξουν την τροφή τους. Για όλα τα παιδιά.

Πέμπτη πρωί,10-11π.μ. 28/06/18. ΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΟΥ

Μετράμε τα έπιπλα στη βιβλιοθήκη και το σώμα μας; Χωράμε να κάτσουμε, είναι μικρά ή μεγάλα; Ψηλά ή κοντά; Η Χρυσομαλλούσα θα μας δείξει ποιο είναι το σωστό μέγεθος επίπλου για μας. Για παιδιά 6-12 ετών .

Παρασκευή πρωί, 10-11:30π.μ. 29/06/18. ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ: Ντετέκτιβς

Γνωρίζουμε διάσημους ντετέκτιβ. Παρατηρούν, καταγράφουν, παρακολουθούν. Είναι μεγάλοι, είναι μικρά παιδιά, όλοι αναγνωρίζουν την ξεχωριστή σημασία των δεδομένων στη διαλεύκανση ενός εγκλήματος. Γνωρίζουμε διάσημους ντετέκτιβ. Για παιδιά 7-12 ετών. Με την εικαστικό κα Ναυσικά Κουλαξίδου

 

ΙΟΥΛΙΟΣ

Πέμπτη πρωί ,10:11π.μ. 05/07/18. ΤΑ «ΘΑΜΜΕΝΑ» ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Πειράματα με το χώμα

Υπάρχουν περισσότερα πράγματα απ΄ ό,τι νομίζουμε στο έδαφος! Ας τα ανακαλύψουμε. Για παιδιά 6-12 ετών .Με τον εκπαιδευτικό κο  Σωτήρη Μπλάνα.

Δευτέρα απόγευμα, 7-8μ.μ. 09/07/18. «ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ» ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Τα μέσα μεταφοράς

Οι φωτογραφίες γίνονται υλικό για να καταγράψουμε τον κόσμο που μας περιβάλλει. Γίνονται αφετηρία για να παρατηρήσουμε τα μέσα μεταφοράς από άλλες εποχές και άλλα μέρη. Για παιδιά 6-9 ετών. Με τη νηπιαγωγό κα Ευγενία Σίμου.

Τετάρτη πρωί, 10-11:30π.μ. 11/07/2018. ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ: Τι θα γίνω όταν μεγαλώσω

να σχεδιάζω κτίρια, να χορεύω, να παίζω μουσική. Να πετάω στο διάστημα, να γιατρεύω ανθρώπους, να πλάθω ψωμί, να μαγειρεύω γλυκά και αλμυρά. Εμείς μαθαίνουμε τα επαγγέλματα του σήμερα και του μέλλοντος για να ξέρουμε όταν θα πρέπει να αποφασίσουμε. Για παιδιά 4-7 ετών. Με τη νηπιαγωγό κα Ευγενία Σίμου.

Παρασκευή πρωί,10-11:30π.μ. 13/07/2018. «ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΑ» ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Έργα τέχνης με όλες τις αισθήσεις.Μια περιπλάνηση στα υλικά των καλλιτεχνών που μπορείς να τα αγγίξεις, να τα μυρίσεις, να τα ακούσεις. Τα έργα τέχνης δεν φτιάχνονται μόνο για να τα βλέπουμε! Για παιδιά 6-12 ετών. Με την εικαστικό κα Ζωή Καραμαλίγκα.

 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Πέμπτη πρωί, 10-11:30π.μ. 23/08/18. «ΙΣΤΟΡΗΜΕΝΑ» ΔΕΔΟΜΕΝΑ:

Ποίηση με δεδομένα

Γίνεται να φτιάξεις ένα ποίημα αξιοποιώντας μια λίστα δεδομένων που έχεις καταγράψει; Στη βιβλιοθήκη πειραματιζόμαστε με ποιήματα που μοιάζουν με λίστες. Για παιδιά 6-12 ετών.Με τη φιλόλογο κα Βιβή Γατσιούρα

 

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Τετάρτη πρωί,10:11:30π.μ. 05/0918 «ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ» ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Η λεία ενός πειρατικού πλοίου , Το 1602 ένα πειρατικό πλοίο επιτίθεται σε ένα εμπορικό πλοίο κάπου στο Αιγαίο. Μετά την επίθεση οι πειρατές καταγράφουν τη λεία τους και ζωντανεύουν έναν κόσμο διαφορετικά νομίσματα, αγάπη για τα μπαχαρικά και τα μεταξωτά υφάσματα, τα πολύτιμα κοσμήματα. Για παιδιά 7- 12 ετών. Με τους νηπιαγωγούς κα Μαρία Τσιάκα & Ευγενία Σίμου.

Πέμπτη πρωί, 10-11π.μ. 06/09/18 «ΜΕΛΩΜΕΝΑ» ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Τα πάντα με μέλι για την αυριανή γιορτή

Το αφιέρωμα στις μέλισσες και τα δεδομένα τους τελειώνει με την Παρασκευή γλυκών με μέλι για να κεράσουμε τους επισκέπτες στη γιορτή λήξης. Για όλα τα παιδιά.

Παρασκευή πρωί 11-12π.μ. 07/09/18 ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ

Καταγράφουμε τους αποχαιρετισμούς και τα «του χρόνου» και γιορτάζουμε το κλείσιμο ενός ακόμη καλοκαιριού που περάσαμε μαζί. Για όλα τα παιδιά.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com