ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΕΙ – ΤΕΙ ΤΗΣ ΚΝΕ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ ΑΕΙ – ΤΕΙ Λάρισας, στις εστίες του ΤΕΙ Λάρισας. Το πρόγραμμα άρχισε με ενημέρωση για το 27ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο ενώ έγινε και προβολή βίντεο για τα αντιιμπεριαλιστικά διήμερα της ΚΝΕ.

Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση «Στιγμές από τη ζωή και δράση της ΚΝΕ στην παρανομία… Το φοιτητικό κίνημα από το χτες στο σήμερα», από τον Αχιλλέα Σίμο μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και γραμματέα Περιοχής Θεσσαλίας της Οργάνωσης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Γιατί επιλέξαμε το τίτλο «Στιγμές από τη ζωή και την δράση της ΚΝΕ στην παρανομία… Το φοιτητικό κίνημα από το χτες και σήμερα!» για την σημερινή εκδήλωση;
Γιατί θέλουμε να αξιοποιήσουμε την ιστορική παρακαταθήκη της οργάνωσής μας, την συμβολή της στην ανάπτυξη του φοιτητικού κινήματος διαχρονικά στη χώρα μας ως οδηγό στις μάχες που δίνουν σήμερα οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισες μαζί με άλλους αγωνιστές στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα. »….
Μετά από μια εκτενή ιστορική αναδρομή από τα πρώτα βήματα της δημιουργίας της ΚΝΕ ως την ανάπτυξη της και την συμβολή της στην άνοδο του φοιτητικού κινήματος, κατέληξε:
«Συνεχίζουμε µε σιγουριά, γιατί τα όπλα µας είναι ανώτερα από αυτά του εχθρού, µε πρώτο τη «γνώση της πραγματικότητας που µας δείχνει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουµε». Στα χρόνια που ακολούθησαν μέχρι το 20ο Συνέδριο του ΚΚΕ, η ΚΝΕ μετρά βήματα στην ιδεολογική – πολιτική ισχυροποίησή της. Το σίγουρο είναι ότι από όλη την πορεία της έχει αποκτήσει σημαντική πείρα για να αντιμετωπίζει τις παγίδες, τα εργαλεία της αστικής τάξης, η οποία θέλει να ελέγχει και την συνείδηση των νέων ανθρώπων… Επιδιώκει η δράση της να πάρει χαρακτήρα αγωνιστικής μορφωτικής – πολιτιστικής αντεπίθεσης, διαμορφώνοντας αντίστοιχο ρεύμα στις γραμμές της και ευρύτερα στη νεολαία…
50 χρόνια από την ίδρυσή µας, συνεχίζουµε µε περηφάνια. Γιατί ο δρόµος µας χαράχτηκε από ανυπότακτους ΟΚΝίτες και ΟΚΝίτισσες, ήρωες ΕΠΟΝίτες και ΕΠΟΝίτισσες, τους µαχητές και µαχήτριες της Δηµοκρατικής Νεολαίας Ελλάδας. Γιατί τα χνάρια της Οργάνωσής µας είναι τα βήµατα µελών και στελεχών µας στο σκοτάδι της παρανοµίας, στα κρατητήρια της Ασφάλειας και στις φυλακές, στα ξερονήσια.
Συνεχίζουµε µε απαίτηση από τον εαυτό µας, την Ιστορία που παραλαµβάνουµε να την ολοκληρώσουµε ως πέρα στον σκοπό της. Και να την υπογράψουµε όλοι µαζί, ακόµα περισσότεροι, πιο ικανοί, «µ’ ένα ρωµέικο παγκόσµιο σφυροδρέπανο».
Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια που συνδέθηκαν με την ιστορική πορεία του φοιτητικού κινήματος αλλά και μουσικό πρόγραμμα από νέους δημιουργούς – σπουδαστές του ΤΕΙ.
Στην συνέχεια απεύθυνε χαιρετισμό ο Κώστας Κουρελάς, γραμματέας του Τ.Σ. ΤΕΙ-ΑΕΙ Λάρισας της ΚΝΕ και το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με πάρτι.
Στο χώρο λειτουργούσε βιβλιοπωλείο της “Σύγχρονης Εποχής” και θεματικό περίπτερο με φωτογραφίες και υλικά για τα Αντιιμπεριαλιστικά Διήμερα της ΚΝΕ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ