ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Στην ανακοίνωση νέων προγραμμάτων μάθησης που αφορούν στους μαθητές που παρακολουθούν σχολές του ΟΑΕΔ προχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής από τη Λάρισα η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη, η οποία αναφέρθηκε και στην ενίσχυση του ΚΠΑ στη Λάρισα.

Πιο αναλυτικά, όπως έγινε γνωστό την προσεχή εβδομάδα θα ανακοινωθούν δύο νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ, με το ένα να αφορά 10.000 προσλήψεις 12μηνης διάρκειας, ενώ το δεύτερο θα περιλαμβάνει 15.000 προσλήψεις ανέργων.

Εξάλλου όπως τόνισε η κ. Καραμεσίνη αναφερομένη στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ) αυτά θα ενισχυθούν, ενώ όσον αφορά στο υποστελεχωμένο ΚΠΑ Λάρισας την επόμενη εβδομάδα θα ενισχυθεί με δέκα εργασιακούς συμβούλους.

Συμμετέχοντας στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση των εκπαιδευτικών του Οργανισμού η κ. Καραμεσίνη στάθηκε ιδιαίτερα στα προγράμματα φοίτησης υπογραμμίζοντας πως σύμφωνα με μελέτες το 50% των μαθητών που εκπαιδεύτηκαν στον ιδιωτικό τομέα παρέμειναν ως εργαζόμενοι, ενώ πρόσθεσε πως προτεραιότητα του υπουργείου Εργασίας είναι η βελτίωση των όρων και των συνθηκών απασχόλησης, με τον ΟΑΕΔ να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.

Εξάλλου μιλώντας νωρίτερα στους δημοσιογράφους η διοικήτρια του ΟΑΕΔ παραδέχθηκε το μεγάλο πρόβλημα της αδήλωτης εργασίας αλλά και τις ελλείψεις σε ελεγκτικούς μηχανισμούς, ενώ αναφερόμενη στα ποσοστά ανεργίας για το α’ τρίμηνο του 2018 τόνισε πως σύμφωνα με στοιχεία του ΕΛΣΤΑΤ για τη Θεσσαλία φτάνουν το 18% και πανελληνίως το 21% περίπου.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ