Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ ΣΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Το Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Συλλόγου Τσαριτσάνης,σε μια πολύχρονη  προσπάθεια με τη συμβολή και συμμετοχή πολλών μελών και φίλων του βουνού και του δάσους κατέγραψε ένα δίκτυο μονοπατιών της περιοχής Τσαριτσάνης,στους πρόποδες του Ολύμπου.

Στις 21-6-18, παρέδωσαν,σε ηλεκτρονική μορφή,στο Δασαρχείο Ελασσόνας και στη Δασάρχη Ζωή Φτίκα, για την ένταξή τους στο μητρώο μονοπατιών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας,ο πρόεδρος-Συντονιστής του Εξωραϊστικού Συλλόγου Τσαριτσάνης,Θάνος Βαθράκης και ο Γιάννης Κηπουρός,πολιτικός μηχανικός,συντονιστής της καταγραφής και επεξεργασίας των στοιχείων για τα μονοπάτια που έγιναν,σύμφωνα με τις προδιαγραφές του νέου νόμου για τα πεζοπορικά,ορειβατικά μονοπάτια.

Η δημόσια αναγνώριση της δωρεάν προσφοράς διαχρονικά για τον Εξωραϊστικό Σύλλογο, την κοινωνία και τον τόπο  είναι σημαντική και παράδειγμα προσφοράς και αλληλεγγύης με ανιδιοτέλεια,για όλους.

Με σκοπό και στόχο την ανάπτυξη του τόπου και σ’αυτόν τον τομέα του τουρισμού,με πρωτότυπες και καινοτόμες δραστηριότητες,τη φυσική άσκηση,την απόλαυση της φύσης ,τη γνωριμία με τα άγρια χόρτα και τα βότανα,τη γνώση του πολιτισμού και της ιστορίας της Τσαριτσάνης

Το πρώτο σημαντικό  βήμα εκκίνησης έγινε και σύντομα θα ακολουθήσουν το δεύτερο και το τρίτο, εξίσου σημαντικά, για την ολοκλήρωση της προσπάθειας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ