ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΜΕ ΤΟ 9ΧΡΟΝΟ ΑΓΟΡΙ ΠΟΥ ΤΥΦΛΩΘΗΚΕ ΜΕΡΙΚΩΣ ΑΠΟ ΔΕΙΚΤΗ ΛΕΪΖΕΡ

Τις τελευταίες ημέρες κυριάρχησε η είδηση για ένα 9χρονο παιδάκι που τυφλώθηκε από έναν δείκτη λέιζερ. Το περιστατικό εμφανίστηκε στους περισσότερους τίτλους τουλάχιστον σαν να συνέβη χθες, αν και η πραγματικότητα είναι ότι ήταν ένα συμβάν του 2016 για το οποίο υπήρξε σχετική δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό.

Τη δημοσίευση έκαναν δύο αξιόλογες επιστήμονες που αντιμετώπισαν το περιστατικό σύμφωνα με την παρακάτω ανακοίνωση της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

“Στο διεθνούς φήμης ιατρικό περιοδικό «The New England Journal of Medicine» (NEJM) παρουσιάστηκε από την επίκουρη καθηγήτρια οφθαλμολογίας κ. Σοφία Ανδρούδη του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας και την χειρουργό οφθαλμίατρο – παιδοφθαλμίατρο κ. Ελένη Παπαγεωργίου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας επιστημονική εργασία για ένα αγόρι εννέα (9) ετών από την Θεσσαλία που υπέστη σοβαρή ζημιά στην όραση, παίζοντας με έναν δείκτη λέιζερ.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες οι δείκτες λέιζερ μπορεί να είναι χρήσιμοι σε κάποιες περιπτώσεις, όπως λ.χ. οι παρουσιάσεις PowerPoint σε ακροατήριο, αλλά συνάμα και επικίνδυνοι όταν στοχεύουν στα μάτια από άγνοια ή κατά λάθος.

Το συγκεκριμένο περιστατικό αντιμετωπίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας το έτος 2016, η σοβαρότητα του οποίου οφείλει να αποτελέσει αντικείμενο προβληματισμού για όσους αγοράζουν επικίνδυνα παιχνίδια”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ