ΓΟΥΕΣΤΕΡΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΝΙΚΑΙΑΣ

Την Τετάρτη 27/6, η Κινηματογραφική Λέσχη Νίκαιας θα προβάλλει στον κήπο του Νηπιαγωγείου , το γουέστερν «Οι Ασυγχώρητοι» (1992), σε σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ, διάρκειας 124΄.

Το τελευταίο, μεγαλειώδες γουέστερν του Κλιντ Ήστγουντ είναι σκοτεινό, συναρπαστικό και δεν διστάζει να ασχοληθεί με δύσκολα ζητήματα. Οι «Ασυγχώρητοι» είναι ένα ρεαλιστικό έπος πάνω στο πέρασμα του χρόνου, τη μελαγχολία, την ομορφιά, το θάρρος και την ιστορική πραγματικότητα.

Η ταινία αναγνωρίστηκε ως το σπουδαίο αντιρομαντικό γουέστερν. Γερασμένοι πιστολάδες, καταπιεσμένες γυναίκες και η οδυνηρή ασχήμια του θανάτου παρέχουν το σκοτεινό υλικό του έργου. Η απομυθοποίηση των ηρωισμών του γουέστερν σε συνδυασμό με την ύπαρξη ενός συγγραφέα φτηνών αναγνωσμάτων, που πλαστογραφεί και μεγαλοποιεί τα αιματηρά γεγονότα, στα οποία είναι μάρτυρας, προσδίδουν μια σαρκαστική διάσταση στην ταινία.

Ο Ίστγουτ υποδύεται τον Ουίλιαμ Μάνι, ένα φονιά, που έχει αποσυρθεί, έχοντας πρώτα μετανοήσει χάρη στην αγάπη της γυναίκας του. Η τελευταία πέθανε αφήνοντάς τον να αγωνίζεται να μεγαλώσει δυο παιδιά σε μια άθλια φάρμα. Ο Μάνι δεν θέλει να χάσει την ανθρωπιά του, παράλληλα, όμως, αποφασίζει να διεκδικήσει μαζί με ένα παλιό σύντροφό του, τον Νεντ (Μόργκαν Φρήμαν), την αμοιβή, που προσφέρουν οι γυναίκες ενός οίκου ανοχής. Η αποστολή τους είναι να βρουν και να σκοτώσουν αυτούς, που χαράκωσαν το πρόσωπο μιας πόρνης στο μελαγχολικό Μπιγκ Ουίσκι, όπου ο σκληρός σερίφης Λιτλ Μπιλ (Τζιν Χάκμαν) αδιαφορεί για το αίτημα των γυναικών να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Η ταινία περιλαμβάνει μερικές σκληρές σκηνές, από το χαράκωμα της νεαρής πόρνης μέχρι το αναπόφευκτο φινάλε.

Σε αντίθεση με τα όσα διαδραματίζονται, το σκηνικό παραμένει πανέμορφο καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας.

Η ταινία βραβεύτηκε με  τέσσερα Όσκαρ, μεταξύ των οποίων καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας για τον Κλιντ Ίστγουντ.

Η προβολή της ταινίας είναι δωρεάν και σε περίπτωση βροχής θα γίνει μέσα στο Πολιτιστικό Κέντρο. Ώρα προβολής 9.15 μ.μ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ