ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Κώστας Αγοραστός: Με διαγενεακές πολιτικές χτίζουμε ένα σύγχρονο ειδικό σχολείο του μέλλοντος

Ξεκινά η κατασκευή του νέου κτιρίου για το Ειδικό Σχολείο Λάρισας, καθώς ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση με την κατασκευάστρια εταιρία για το έργο με τίτλο «Ανέγερση Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) ατόμων με αναπηρίες».

Το σύνολο του προϋπολογισμού φτάνει τα 4.290.000 ευρώ και υλοποιείται με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα πραγματοποιηθεί μεταστέγαση από παλαιό κτίριο που βρίσκεται στους Αγίους Αναργύρους, σε απόσταση 16 χιλιομέτρων από τη Λάρισα, που δεν πληροί τις εγκεκριμένες προδιαγραφές του Υπουργείου Παιδείας για τον συγκεκριμένο τύπο σχολείου. Δικαιούχος του έργου είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη στέγαση των Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. σε κτίριο κατάλληλων προδιαγραφών.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Σήμερα είναι μια μεγάλη και σπουδαία μέρα για την εκπαίδευση αλλά και για τη Λάρισα . Με σχέδιο και στρατηγική κερδίσαμε το στοίχημα και κατασκευάζουμε ένα νέο κτίριο για το Ειδικό Σχολείο της πόλης μας. Από αύριο ξεκινάει η κατασκευή του νέου κτιρίου των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Πρόκειται  για ένα κτίριο με σύγχρονο εξοπλισμό ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, έργο στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες των εκπαιδευτικών του συλλόγου γονέων και των μαθητών, που δίνει τη δυνατότητα να εκπαιδεύονται και να στηρίζονται ψυχοσυναισθηματικά τα άτομα με αναπηρία.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει εξοπλίσει όλα τα Ειδικά Σχολεία της Θεσσαλίας με ειδικά μηχανήματα και εξοπλισμό ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης προϋπολογισμού 4,2εκατ. ευρώ. Από το 2015 μέχρι σήμερα έχουμε εντάξει στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας έργα που αφορούν στην εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη και ένταξη μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, συνολικού προϋπολογισμού 1,7 εκατ. ευρώ».

Ειδικότερα:

Το έργο αφορά στην εκτέλεση όλων των οικοδομικών εργασιών για την ανέγερση Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) ατόμων με αναπηρίες δυναμικότητας 50 μαθητών με 12 αίθουσες διδασκαλίας σε οικόπεδο ιδιοκτησίας Δήμου Λαρισαίων, στην Νεάπολη Λάρισας, συνολικής επιφάνειας 3.916,26 τ.μ.

Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. προβλέπεται να ανεγερθεί στην βόρεια και ανατολική πλευρά οικοπέδου επί των οδών Κατσίγρα & Μπλάνα στην περιοχή Νεάπολη Λάρισας.

Το διδακτήριο του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. αποτελείται από ένα διώροφο διδακτήριο επιφάνειας 1.215,10 τ.μ. στο ισόγειο, 1014,38 τ.μ. στον Α΄ όροφο και 172,61 τ.μ. στο υπόγειο και περιλαμβάνει εκτός από τις αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα ιατρείου/αναρρωτηρίου αίθουσα φαγητού, εργαστήριο ανθοκομίας με αποθήκη και αποδυτήρια, δύο εργαστήρια αυτόνομης διαβίωσης, χώρο υδροθεραπείας, αίθουσα βιβλιοθήκης, εργαστήριο μουσικοκινητικής εκπαίδευσης, εργαστήριο πληροφορικής, εργαστήριο χειροτεχνίας, αίθουσα ηρεμίας, αίθουσα εκτόνωσης, αίθουσα αρχείου, καθώς επίσης και κλειστό γυμναστήριο/αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, γήπεδο καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης και ένα θερμοκήπιο για καλλιέργεια και ανάπτυξη φυτών.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com