ΠΟΥ ΠΗΓΕ Η ΠΑΡΟΙΜΙΩΔΗΣ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΤΟΥ «ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ»;

Δήλωση του Π.Σ. Γιώργου Σταμπουλή που υποστηρίζει ότι η εν λευκώ διαχείριση εκατομμυρίων ευρώ τελειώνει οριστικά με τον «Κλεισθένη Ι» και την Απλή Αναλογική

Τις τελευταίες μέρες, ο κ. Αγοραστός περιοδεύει μονολογώντας τα κανάλια της Θεσσαλίας για να εξηγήσει τα ανεξήγητα (χλευαστικές εκφράσεις κατά του υπουργού Εσωτερικών, αντίθεση του στον «Κλεισθένη Ι» και την Απλή Αναλογική, κτλ.), αλλά και για να επιτεθεί σε  στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλίας και σε εμένα προσωπικά.

Ταυτόχρονα, κάνει ότι μπορεί για να αποφύγει τον έλεγχο πεπραγμένων του (περίπτωση ΚΕΚΑΝΕΜ).

Όμως αυτό που στενοχωρεί πολλούς είναι ότι σήμερα η χώρα έχει την ευκαιρία να εφαρμόσει ορθολογική διαχείριση σε αντίθεση με τη λογική της λεηλασίας του κράτους ως λάφυρο, όπως συνέβαινε ως τώρα, αξιοποιώντας τη Δημόσια περιουσία σε όφελος του Ελληνικού Λαού, με διαφάνεια και λογοδοσία. Σε αυτή την προσπάθεια επιφορτίσθηκα με την ευθύνη της εποπτείας.  Προς το παρόν, επισυνάπτω το επιστημονικό μου βιογραφικό ώστε ο καθένας να μπορεί να κάνει τις συγκρίσεις.

Αλλά το κρυφτούλι, με δικαιολογίες που πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα δεν περνάει. Δεν μπορεί να κρύβεται άλλο ο κ. Αγοραστός, όσο κι αν τον προστατεύουν οι φίλοι του στα ΜΜΕ. Είναι γνωστό ότι φυλλορροεί. Τα 3 ερωτήματα που θέσαμε από κοινού με τους περισσότερους συμβούλους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, για την υπόθεση της ΚΕΚΑΝΕΜ, δεν είναι πια και τόσο αναπάντητα. Δηλαδή:

– Πώς και από ποιους οδηγήθηκε σε δεινή θέση η ΚΕΚΑΝΕΜ;

– Γιατί χρειάστηκαν περισσότερα από τρία χρόνια (από το 2015) προκειμένου να παρουσιάσει το πόρισμα των εκκαθαριστών; Γιατί δεν προχωρά σε οριστική εκκαθάριση, παρατείνοντας τις οφειλές προς εργαζομένους και προμηθευτές. Θυμίζει την προσφιλή πρακτική που κληρονόμησε στη χώρα τον όγκο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων που επιτέλους καλύπτονται από την παρούσα κυβέρνηση.

– Τι απέγιναν τα 2.3 εκατομμύρια ευρώ των προγραμμάτων που έφυγαν από τον Βόλο και τα Τρίκαλα και τελικά διαχειρίστηκαν στελέχη των φορέων της Λάρισας;

Οι πολίτες της Θεσσαλίας γνωρίζουν, πολλοί ως παθόντες. Για λόγους χρηστής διαχείρισης, διαφάνειας και κοινωνικού ελέγχου οφείλει ο κ. Αγοραστός να καταθέσει και τα επίσημα στοιχεία της Περιφερειακής Αρχής στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να μην παραπέμπει σε ιστοσελίδες.

Υ.Γ. Το παζλ δημοκρατικής αναδιάταξης ολοκληρώνεται. Η χώρα περνάει σε άλλη – νέα φάση… Χρειάζεται μια νέα – διαφορετική Αυτοδιοίκηση. Ένα ευρύτατο ενωτικό δημοκρατικό και ριζοσπαστικό ρεύμα πολιτικής αλλαγής στην Αυτοδιοίκηση μεγαλώνει, και θα νικήσει. Με την απλή αναλογική έρχεται και ένας νέος πολιτικός πολιτισμός, της προγραμματικής σύνθεσης, του ουσιαστικού διαλόγου και των πρακτικών αποτελεσμάτων.  Οι εκφραστές αυτού που μας έφερε σε αυτή την καθολική κρίση, καλά θα κάνουν να αναλογιστούν τα λάθη τους και να ξεκουραστούν από την προσπάθεια τους να σώσουν και πάλι την χώρα και τους πολίτες. Σεμνά και ταπεινά, ας δείξουν ότι ξέρουν να διαχειρίζονται με αξιοπρέπεια την ήττα τους. Τότε θα είναι χρήσιμοι, σαν αντιπολίτευση.

Συνοπτικό Βιογραφικό Σημείωμα του Γιώργου Σταμπουλή

Ημερομηνία γέννησης: 15 Αυγούστου 1966

Τόπος Γέννησης: Αθήνα

Διεύθυνση:

Τμήμα Οικονομικών Επιστημών – Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Κοραή 43 – 38222 Βόλος

Τηλ: 2421074721, 6977457925

E-mail: ystambou@uth.gr, ystambou@gmail.com

Ο Γεώργιος Σταμπουλής είναι Διπλωματούχος Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Είναι κάτοχος Μάστερ Επιστημών (M.Sc.) στη Διοίκηση Τεχνολογίας και Διδακτορικού Φιλοσοφίας (D.Phil.) στην Επιστημονική και Τεχνολογική Πολιτική από την Ερευνητική Μονάδα Επιστημονικής Πολιτικής (SPRU) του Πανεπιστημίου του Sussex (H.B.).

Πριν την ένταξή του στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δίδαξε για αρκετά έτη προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα σε διάφορα Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και σε άλλα ΑΕΙ και σε μεταπτυχιακά προγράμματα ΑΤΕΙ. Διδάσκει στο Οικονομικό Τμήμα Οικονομική της Τεχνολογίας καθώς και Οργάνωση Επιχειρησιακών Λειτουργιών στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος. Επίσης διδάσκει το Μεταπτυχιακό Μάθημα Innovation and Regional Development σε Πρόγραμμα ΜΔΕ του Τ.Μ.Χ.Π.Π.Α.

Συνέβαλλε στη διαμόρφωση της νέας Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας και του Διατμηματικού Προγράμματος Σπουδών Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (http://www.moke.uth.gr/) , όπου διδάσκει τα σχετικά μαθήματα  Εισαγωγή στην Επιχειρηματικότητα, και Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Σχεδίων.

Έχει εργασθεί σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων καθώς για το σχεδιασμό δράσεων και πολιτικών σχετικά με την ανάπτυξη, την πολιτική για την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα κλπ.

Είναι μέλος του ΤΕΕ, της Εταιρίας Συστημικής Δυναμικής (System Dynamics Society – www.sds.org) και του Ελληνικού τμήματός της καθώς και του European Association of Evolutionary Political Economy.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν – μεταξύ άλλων – στην οικονομικά της τεχνολογικής και θεσμικής εξέλιξης, την οικονομικής της διοίκησης επιχειρήσεων, τη στρατηγική των επιχειρήσεων, τους συνεταιρισμούς εργαζομένων, τη διαχείριση, στρατηγική και πολιτική για την τεχνολογία, τη γνώση, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, την οικονομική της ενέργειας και της μετάβασης σε βιώσιμα κοινωνικο-τεχνολογικά συστήματα, τις κριτικές θεωρίες της διοίκησης, τον κριτικό ρεαλισμό και τη συστημική.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com