Η Δ.Α. ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΒΟΥΒΗ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Ανακοίνωση της Δράσης Πολιτών που υπογράφει ο επικεφαλής της Αστ. Ροντούλης

Σφόδρα δυσαρεστημένοι είναι οι ιδιοκτήτες των ακινήτων στην πόλη του Τυρνάβου από τις πρόσφατες αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών και στις επτά Ζώνες του οικείου οικιστικού συγκροτήματος.

Συγκεκριμένα, στην Α Ζώνη η τιμή αυξήθηκε από τα 700 στα 750€, στις Β,Γ,Δ Ζώνες η τιμή αυξήθηκε από τα 600 στα 650€ και στις Ε,Ζ,ΣΤ Ζώνες η τιμή και πάλι αυξήθηκε από τα 550 στα 600€.
Βεβαίως, η προαναφερόμενη αύξηση των αντικειμενικών αξιών δικαίως έχει εξοργίσει τους Τυρναβίτες, καθώς εξαιτίας της θα επιβαρυνθούν πολλαπλώς, λόγω των συνεπαγομένων αυξήσεων σε μια σειρά φόρων και τελών, που θα κληθούν να καταβάλλουν.
Έτσι, θα υπάρξουν ανάλογες αυξητικές προσαρμογές στο φόρο μεταβιβάσεων ακινήτων, στο φόρο κληρονομιών, γονικών παροχών, και δωρεών, στα τεκμήρια διαβίωσης κατοικιών, στο ελάχιστο ποσό ενοικίου που θα πρέπει να δηλώσει στην Εφορία ο εκμισθωτής,στο ΦΠΑ αγοράς νεόδμητων ακινήτων, στο ΤΑΠ που εισπράττουν οι Δήμοι, στον νέο ΕΝΦΙΑ και στο φόρο επί της υπεραξίας των ακινήτων.
Ευλόγως, λοιπόν, τίθενται κάποια ερωτήματα  από τους πολίτες του Τυρνάβου, που χρήζουν απαντήσεων.
Α).Πώς δικαιολογούνται από το Υπ. Οικονομικών οι αυξήσεις σε όλες τις Ζώνες του Τυρνάβου, ενώ στα άλλα διαμερίσματα του Δήμου υπήρξαν μειώσεις ή παραμονή των τιμών στα ίδια με το παρελθόν επίπεδα;
Β).Γιατί η δημοτική αρχή δεν αντέδρασε καθόλου στις ιδιαιτέρως επιβαρυντικές για τους Τυρναβίτες αυξήσεις;Γιατί δεν διαμαρτυρήθηκε εγγράφως στο Υπ. Οικονομικών; Τους λόγους της συμμόρφωσης στα κομματικά κελεύσματα μπορούμε να τους αντιληφθούμε , όμως καθόλου δεν μπορούμε να τους ανεχθούμε, όταν αυταπόδεικτα  επισύρουν άδικα οικονομικά βάρη επί των δημοτών μας.
Γ).Τη στιγμή που οι πραγματικές αξίες στην αγορά ακινήτων του Τυρνάβου έχουν καταρρεύσει, γιατί αυξάνονται οι τιμές Ζώνης, ενώ θα έπρεπε αντιστοίχως να μειώνονται;
Συνεπώς, ως “Δράση Πολιτών”, καλούμε τη δημοτική αρχή να αντιδράσει προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, για να αρθεί η παραπάνω αρνητική διάκριση εις βάρος των κατοίκων του Τυρνάβου, που τόσα προσφέρουν στην εθνική οικονομία.Οι αυξήσεις στις τιμές Ζώνης του Τυρνάβου είναι ένας παραλογισμός που πρέπει να διορθωθεί για λόγους δικαίου και συμμόρφωσης με την πραγματική οικονομία της πόλης.Οι Τυρναβίτες περιμένουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ