ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΖΗΤΑ Ο Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτηση του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επανέρχεται στην παράνομη κράτηση των δύο Ελλήνων αξιωματικών που παραμένουν έγκλειστοι στις φυλακές της Αδριανούπολης για 118η ημέρα και ζητά να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Από την 1η Μαρτίου για 118η ημέρα συνεχίζεται η παράνομη κράτηση των δύο Ελλήνων αξιωματικών στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Για 118η ημέρα στους δύο αξιωματικούς δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και έχουν απορριφθεί 4 αιτήσεις αποφυλάκισης. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να αγνοούν τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με συντριπτική πλειοψηφία υιοθέτησε Ψήφισμα με το οποίο ζητήθηκε μεταξύ άλλων από την Τουρκία η άμεση απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών που είναι Ευρωπαίοι πολίτες που φυλούσαν Ευρωπαϊκά σύνορα. Ανάλογου ύφους παρεμβάσεις πραγματοποίησαν και οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Παρ’ όλες τις ευρωπαϊκές αυτές παρεμβάσεις προς την Τουρκία, μία υπό ένταξη χώρα που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με προενταξιακή βοήθεια που έχει καθοριστεί για τα έτη 2014-2021 στο ποσό των 4,453 δις ευρώ, οι δύο αξιωματικοί παραμένουν έγκλειστοι στις φυλακές Αδριανούπολης και σύμφωνα με τον τουρκικό ποινικό κώδικα μπορεί να παραμείνουν προφυλακισμένοι έως και πέντε χρόνια χωρίς διεξαγωγή δίκης.

Ερωτάται η Επιτροπή:

– Σε τι ενέργειες ή κυρώσεις προτίθεται  να προβεί ώστε να απελευθερωθούν άμεσα οι δύο Έλληνες αξιωματικοί που κρατούνται αυθαίρετα στην Τουρκία;»

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com