ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ Ε.Μ.Ε.

Ξεκίνησε τη Δευτέρα στο αμφιθέατρο του Μαθηματικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών το κορυφαίο επετειακό γεγονός για το 2018 που έχει οριστεί ως έτος Μαθηματικών. Πρόκειται για το πρώτο παγκόσμιο συνέδριο των απανταχού Ελλήνων Μαθηματικών που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.

Διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί  δάσκαλοι της διασποράς από πανεπιστήμια όλου του κόσμου, από σήμερα και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα αναδείξουν με τις τεκμηριωμένες εισηγήσεις τους το ρόλο και τη σημασία των μαθηματικών στην εκπαίδευση και την κοινωνία.
Στην τελετή έναρξης παρευρέθηκαν και Λαρισαίοι εκπρόσωποι της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.
Ο κ. Κώστας Καραμπάτσας ( που είναι και συντονιστής διεθνών σχέσεων της Ε.Μ.Ε. για το επετειακό έτος 2018 ) και οι κ.κ Σωτήριος Τερζόπουλος και Στέλιος Κοφίνας.
Τα τρία στελέχη της Ε.Μ.Ε. είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με αρκετούς από τους εξέχοντες πανεπιστημιακούς, παρόντες στην πανηγυρική τελετή έναρξης και να απευθύνουν σειρά προσκλήσεων ώστε το 36ο πανελλήνιο συνέδριο της Ε.Μ.Ε. που θα γίνει ως γνωστόν  το Νοέμβριο του 2019 στην Λάρισα, να εμπλουτιστεί με συμμετοχές υψηλού κύρους από τους επιφανείς Έλληνες πανεπιστημιακούς μαθηματικούς του κόσμου.

Στην φωτογραφία από αριστερά προς τα δεξιά : Στέλιος Κοφίνας , Σωτήριος Τερζόπουλος, Γρηγόρης Μακρίδης ( Πρόεδρος Μαθηματικής Εταιρείας Νοτιοανατολικής Ευρώπης , Κύπριος Ακαδημαϊκός ),  Λουκάς Γραφάκος ( Καθηγητής Πανεπιστημίου Μιζούρι Η.Π.Α. ), Κώστας Καραμπάτσας και τα στελέχη της Ε.Μ.Ε. Καρδίτσας Αρετή Φαλάγγα και Δημήτρης Μπιρμπάκος.”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ