ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΠΥΣΠΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Ομόφωνα αθώους έκρινε το Εφετείο Λάρισας τους αιρετούς και τα μέλη του ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας που πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί για παράβαση καθήκοντος εξ αιτίας της βαθμολογίας που αφορούσε υποψήφιο Διευθυντή κατά τη διαδικασία των Επιλογών Διευθυντών Σχολικών Μονάδων του 2011. 

Η πρωτόδικη ποινή ήταν 8μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Στο πλευρό των εκπαιδευτικών ήταν η Δ.Ο.Ε., οι αιρετοί Κ.Υ.Σ.Π.Ε., η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., οι Πρωτοβάθμιοι σύλλογοι, ενώ η ΔΟΕ σε ψήφισμά της ανέφερε:

ΨΗΦΙΣΜΑ 87Ης ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΟΕ

Να σταματήσει η δίωξη σε βάρος των αιρετών και των μελών του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Καρδίτσας

Στις 26 Ιουνίου εκδικάζεται στο Εφετείο Λάρισας η έφεση των αιρετών και των μελών του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Καρδίτσας κατά της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης (για παράβαση καθήκοντος) εξ αιτίας της βαθμολογίας που αφορούσε υποψήφιο Διευθυντή κατά τη διαδικασία των Επιλογών Διευθυντών Σχολικών Μονάδων του 2011 .

Θεωρούμε αδιανόητη την ποινικοποίηση της συμμετοχής στα υπηρεσιακά συμβούλια και την έκφραση γνώμης σε αυτά (κάτι που γίνεται με βάση τις σχετικές διατάξεις νόμου), ζητούμε την αθώωση και την άμεση ανάκληση οποιασδήποτε δίωξης των συναδέλφων αιρετών και των μελών του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Καρδίτσας.

Η 87η Γενική Συνέλευση εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή της στους αιρετούς και στα μέλη του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Καρδίτσας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ