ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜAKEΔΟΝΙΚΟ

Η Δημοτική Παράταξη “Δράση Πολιτών” κατέθεσε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου  Τυρνάβου σχέδιο ψηφίσματος για μη αποδοχή της συμφωνίας των Πρεσπών και για την υποβολή αιτήματος για τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το Μακεδονικό, η οποία καταψηφίστηκε.

Στο σχέδιο ψηφίσματος αναφέρονταν τα εξής:

“1).Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην πρόσφατη “Συμφωνία των Πρεσπών”, διότι, αναγνωρίζοντας στο λαό των Σκοπίων  “μακεδονική υπηκοότητα ” και “μακεδονική γλώσσα”, ουσιαστικά νομιμοποιεί μια ανύπαρκτη  “μακεδονική εθνότητα” και υποστασιοποιεί  το ψευτοϊδεολόγημα του “αλυτρωτικού μακεδονισμού”. 

2).Καλούμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει τάχιστα στη διεξαγωγή Δημοψηφίσματος για την αποδοχή ή μη  της “Συμφωνίας των Πρεσπών”, έτσι ώστε να εκφραστεί η πραγματική βούληση του ελληνικού λαού επί ενός μεγίστου θέματος, που αφορά στην Ιστορία , στον Πολιτισμό , στην Οικονομία και στην Ασφάλεια της πατρίδας”.

Υπέρ του σχεδίου τάχτηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δράσης Πολιτών και της Διαδημοτικής Συνεργασίας Αστ. Ροντούλης, Αν. Ψύρρα και Αν. Γιαννόπουλος και κατά οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, της παράταξης του Ν. Μαλάκου και της Λαϊκής Συσπείρωσης.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ

Η παράταξη της πλειοψηφίας για το θέμα του ψηφίσματος ανέφερε τα εξής:

“Η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να ενώνει με την αποδοχή της συλλογικής άποψης και όχι να διαιρεί την κοινωνία με την υιοθέτηση προσωπικών και κομματικών επιλογών. Η πρόταση ψηφίσματος είχε αυτή την προοπτική και ως τέτοια απορρίφθηκε από το σώμα”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ