ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ «ΠΝΙΓΕΤΑΙ»… ΣΤΑ ΑΝΟΧΥΡΩΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ!!

Ανακοίνωσ της δημοτικής παράταξης του δήμου Τεμπών Νέα Δύναμη

Μια βδομάδα μετά την καταστροφική για τους αγρότες βροχόπτωση , στην περιοχή του Μακρυχωρίου, οι δημότες μας βιώνουν για ακόμη  μια φορά, τα αποτελέσματα  της αδιαφορίας  της δημοτικής αρχής για έργα υποδομής και καθημερινότητας.

Τα επαναλαμβανόμενα πλημμυρικά  φαινόμενα και η  απουσία μόνιμων αντιπλημμυρικών έργων, που θα διασφαλίζουν την προστασία των περιοχών του δήμου μας ,  ανέδειξαν όπως ήδη έχουμε αναφέρει παρά πολλές φορές την «πολιτική γύμνια» του δημάρχου κ. Κολλάτου σε έργα υποδομής.

Και βέβαια να επισημάνουμε την αδράνεια στην οργάνωση της Πολιτικής Προστασίας  και του επικεφαλής της κ. Σαίτη .

Δεν υπήρχε ΠΟΤΕ και δεν υπάρχει απολύτως κανένας σχεδιασμός σχετικά με μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα που πρέπει να γίνουν κατά προτεραιότητα στα παράλια του δήμου μας , αλλά και άλλων διαμερισμάτων, παρά μόνο μακρόπνοα λόγια και οράματα τα οποία , δυστυχώς, δεν βλέπουν οι δημότες μας στην καθημερινότητά τους.

Οι ίδιες εικόνες , τα ίδια προβλήματα να επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά .

Περιουσίες και γεωργικές εκτάσεις κατεστραμμένες στο Μακρυχώρι από αδιαφορία της δημοτικής αρχής στον καθαρισμό των ρεμάτων.

Δημότες  μιας δεύτερης κατηγορίας στην παραλία Αιγάνης ( Μεσάγγαλα, Καστρί Λουτρό), παραλία Κουλούρας . Δημότες  τους οποίους  η δημοτική αρχή θυμάται μόνο όταν είναι να πληρώσουν τα δημοτικά τέλη , χωρίς  παράλληλα να βλέπουν ανταποδοτικά έργα στην περιοχή τους.

Επαγγελματίες του τουρισμού στην περιοχή να βρίσκονται σε απόγνωση στην πιο σημαντική γι’  αυτούς εποχή του χρόνου.

Όλα τα παραπάνω , είναι τα αποτελέσματα των έργων βιτρίνας του Δήμου μας και όχι έργων υποδομής. Και ο δήμαρχός μας τι λέει για όλα αυτά ; Τα γνωστά κάθε φορά.

Ατελείωτες δικαιολογίες , πως  φταίει  το οικιστικό, το  ΕΣΠΑ που ακόμη δεν προχωράει ,  ο όγκος του νερού, η ένταση και  η διάρκεια των φαινομένων, η παράταξη μας «Νέα Δύναμη»  που δεν έχει προτάσεις και  μόνο υπερβάλλει , τα κονδύλια που περικόπτονται,  κλπ.

Με λίγα λόγια ο Δήμος Τεμπών  είναι στο έλεος του Θεού, καθώς δεν υπάρχει απολύτως κανένας σχεδιασμός σχετικά με τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα που πρέπει επιτέλους να γίνουν κατά προτεραιότητα στα παράλια . Αντιπλημμυρικά έργα και παρεμβάσεις που θα προστατέψουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες σε κάθε τοπική κοινότητα.

Απαιτούμε λοιπόν από Δήμαρχο Τεμπών κ. Κολλάτο, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην παραλία Αιγάνης, να προχωρήσει κατά προτεραιότητα στον καθαρισμό της παραλίας και την αποκατάσταση των προβλημάτων, ώστε η καθημερινότητα να επανέλθει γρήγορα σε κανονικούς ρυθμούς. Διαφορετικά θα είναι καταστροφή για τους επαγγελματίες  του τουρισμού της περιοχής στο αποκορύφωμα της τουριστικής σαιζόν και όχι μόνο.

Κ. Κολλάτε, οι διαβεβαιώσεις , για λύση των προβλημάτων από τους αρμόδιους υπουργούς σε συναντήσεις που είχατε στην Αθήνα τις οποίες  μας μεταφέρατε σε κάθε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τα τέσσερα αυτά χρόνια, τελικά τι έγινε πήγαν «περίπατο»;  Δύο τινά συμβαίνουν ή υπουργοί σας «δούλευαν» ή εσείς  «δουλεύατε» το δημοτικό συμβούλιο και τους δημότες μας.

Ωραίο το όραμά σας για την τουριστική ανάπτυξη και την προβολή της κοιλάδας των Τεμπών και  των  παραλίων του δήμου μας, το οποίο τόσο πολύ αγαπάτε να προβάλετε στον δημόσιο λόγο σας.

Τουριστική ανάπτυξη όμως χωρίς βασικά έργα υποδομής στις περιοχές αυτές ,  δεν μπορεί να γίνει και το όραμά σας, κινδυνεύει να  «πνιγεί» στην απραξία τη δική σας και των συνεργατών σας. Απραξία εις βάρος μιας ολόκληρης κοινωνίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ