ΠΗΝΕΙΟΣ: 361 ΜΕΡΕΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ…

Ανακοίνωση της επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο δ.σ. του δήμου Λαρισαίων Ρ. Καραλαριώτου

Η έναρξη του επιτυχημένου φεστιβάλ Πηνειού, ακόμα κι αν πλέον αφορά τέσσερις μέρες και όχι  εννέα ημέρες  όπως γινόταν στο παρελθόν, για μια ακόμη χρονιά, αποδεικνύει την συνέχεια που πρέπει, και οφείλει να έχει, η δημοτική διακυβέρνηση της πόλης.

Ένας θεσμός της προηγούμενης δημοτικής αρχής, εμπλουτίζεται και ανανεώνεται από την επόμενη.

Φέτος το Φεστιβάλ Πηνειού ξεκίνησε με δυο χαρακτηριστικά: την μεγάλη προσέλευση των Λαρισαίων και τις θριαμβολογίες του κ. Καλογιάννη. Ο συνδυασμός των δυο αυτών στοιχείων αποδεικνύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο την παταγώδη αποτυχία της δημοτικής του αρχής.

Όταν χιλιάδες συμπολίτες επιλέγουν για τέσσερις μόνο μέρες να κατέβουν στις όχθες του ποταμού, που διαπερνά την πόλη της Λάρισας, αυτό σημαίνει πως τις υπόλοιπες 361 μέρες δεν βρίσκουν κανέναν λόγο για να το κάνουν. Κι αυτό γιατί πολύ απλά, εδώ και τέσσερα χρόνια, η δημοτική αρχή του κ. Καλογιάννη δεν έχει κάνει τίποτα ώστε να συνδεθεί το ποτάμι με την καθημερινότητα και τη ζωή των κατοίκων της Λάρισας. Ο χρόνος για το ποτάμι μας σταμάτησε στα όποια  βήματα έγιναν τα προηγούμενα χρόνια . Η νυν δημοτικη αρχη,  δεν έχει κάνει τίποτα, ώστε να συνδεθεί ο Πηνειός με το Αρχαίο Θέατρο της πόλης και το ιστορικό του κέντρο.

Μια δημοτική αρχή που δεν διαθέτει ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη της πόλης και την εξωστρέφειά της, για την ανάδειξη της ταυτότητας της και την σύνδεσή της με την τοπική οικονομία, δεν έχει άλλο δρόμο, παρά να «θριαμβολογεί», ευελπιστώντας πως με τον τρόπο αυτό θα παραπλανήσει του κατοίκους της.

Δυστυχώς μόλις τα φώτα του Φεστιβάλ σβήσουν, ο Πηνειός θα μείνει, και πάλι, μόνος και έρημος, περιμένοντας σχέδιο και δράσεις.

Από μια άλλη δημοτική αρχή όμως…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ