ΝΕΑ ΡΑΜΠΑ ΓΙΑ ΑΜΕΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Πεταμένο σε οικόπεδο το «κουφάρι» της προηγούμενης

Βροχή αρνητικών σχολίων έχει ακολουθήσει τον εντοπισμό της κατεστραμμένης από το περσινό καλοκαίρι ράμπας των ΑμεΑ που είχε τοποθετηθεί στη Σωτηρίτσα για να εγκαταλειφθεί τελικά σε κάποιο οικόπεδο, την ώρα που έντονος προβληματισμός επικρατεί για την αντικατάστασή της με το καλοκαίρι να τρέχει

μην περιμένοντας τους αρμόδιους.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες της σελίδας στο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής είναι η αντικατάσταση της ράμπας και η τοποθέτηση νέου μηχανισμού μέχρι και τις 5 Ιουλίου, ενώ ήδη εγκρίθηκε το σχετικό έργο με τίτλο «Προμήθεια εξοπλισμού υποδομής ΑΜΕΑ για την εξασφάλιση προσβασιμότητας στην παραλία», το οποίο και ανέλαβε με απευθείας ανάθεση εταιρία της Θεσσαλονίκης.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 3.479,93 ευρώ, συμπεριλαμβανόμενου του ΦΠΑ, ενώ η δαπάνη που προκαλείται από τη συγκεκριμένη ανάθεση θα καλυφθεί από πόρους της έκτακτη χρηματοδότηση για αποκαταστάσεις ζημιών των έκτακτων καιρικών φαινομένων (ΑΔΑ: 66ΓΗ465ΧΘ7-ΡΥΝ).

Όσον αφορά στις προδιαγραφές του έργου πρόκειται για ειδικό πλωτό όχημα (αμαξίδιο) το οποίο προορίζεται για άτομα με μικρή ή μεγάλη – προσωρινή ή μόνιμη – δυσκολία κίνησης. Το όχημα παρέχει μεταφορά από το αναπηρικό όχημα προς την παραλία, μετακίνηση πάνω στην άμμο και άνωση μέσα στο νερό, ανεξάρτητα από το βάθος του. Επιπλέει και κινείται στην επιφάνεια του νερού με μεγάλη σταθερότητα, ενώ παρέχει ανεμπόδιστη πρόσβαση στην παραλία, αλλά και την δυνατότητα κίνησης μέσα στο νερό, θα επιτρέπει δε με ευκολία τη μεταφορά και μετακίνηση μέσα στο νερό σε άτομα με μικρή ή μεγάλη δυσκολία κίνησης.

Θα έχει εργονομική κατασκευή από ανοξείδωτο αλουμίνιο και στρογγυλευμένες άκρες, για αποφυγή ατυχημάτων. Στο πλαίσιο του ίδιου έργου ο δήμος θα προμηθευτεί και ειδικό διάδρομο για την κίνηση του πλωτού οχήματος ο οποίος είναι κατασκευασμένος από αντιολισθητικό τρισδιάστατο πλέγμα πολυεστέρα 100% προκειμένου να μην αλλοιώνεται από θαλασσινό νερό, χημικές και αλκαλικές ουσίες ή υδρογονάνθρακες και φυσικά να αντέχει σε ακραίες θερμοκρασίες καθώς και στην ηλιακή ακτινοβολία UV.

Αξίζει να σημειωθεί πως η νέα κατασκευή θα συναρμολογείται και θα αποσυναρμολογείται εύκολα και χωρίς εργαλεία, ενώ όταν δεν χρησιμοποιείται θα διπλώνεται για εξοικονόμηση χώρου, αλλά και για το… φόβο των Ιουδαίων κρίνοντας από περιστατικά φθορών και κλοπών του παρελθόντος.

Ο Ιούνιος μας αποχαιρετά, μένει να δούμε αν καιρού επιτρέποντος και δήμου θέλοντος από τις 5 Ιουλίου ξεκινήσουν επιτέλους τις βουτιές τους και τα άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com