ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ ΣΤΟ OLYMPUS TUNNEL FESTIVAL ΑΙΓΑΝΗΣ 2018

Προσκεκλημένος ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργος Λιάνης

Το Olympus Tunnel Festival Αιγάνης 2018, τιμώντας μια από τις σπουδαιότερες φωνές του ελληνικού τραγουδιού θα πραγματοποιήσει συναυλία-αφιέρωμα προς τιμή του, την Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018 στο Θέατρο της Αιγάνης (Ώρα Έναρξης: 21:00, είσοδος ελεύθερη).

Η συναυλία θα περιλαμβάνει αφηγήσεις από τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Γιώργο Λιάνη, ο οποίος περιγράφει τον Στέλιο Καζαντζίδη, όπως τον έζησε ο ίδιος μέσα από τις δημοσιογραφικές τους συναντήσεις και περιέχονται στο βιβλίο του Στέλιος Καζαντζίδης: Η Φωνή, η Ψυχή, η Ζωή του. Ο Γιώργος Λιάνης αναφέρει στο βιβλίο του σχετικά με τον μεγάλο τραγουδιστή:

«Καθώς ο καιρός περνούσε και η “φτωχομάνα” σπάραζε μέσα στη μετεμφυλιακή Ελλάδα, ένα πρόσωπο ανέβαινε σταθερά και μεσουρανούσε. Κι αυτό το πρόσωπο ήταν του Στέλιου Καζαντζίδη. Αναπνέαμε όλοι μας μέσα στο οξυγόνο της φωνής του. Για τους περισσότερους από εμάς η αγάπη για τον Καζαντζίδη ήταν θρησκευτική υπόθεση. Αν υπήρχε μία μαγνητοταινία, οι μοναδικές φωνές που θα περνούσαν στην αιωνιότητα, θα ήταν η δική του και του Μάνου Κατράκη. Η φωνή του ήταν ήδη ένα άγαλμα κι όλοι καταθέταμε στεφάνια σ’ αυτό».

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί από σύνολο μουσικών που αποτελείται από τους εξής: Κώστας Γεωργάκης (μπουζούκι-φωνή), Γιώργος Γιργωλάς (κιθάρα-φωνή), Μάκης Καραλιάς (πλήκτρα), Θάνος Παπαγεωργίου (κιθάρα-φωνή) και Βασίλης Στώλης (μπουζούκι).

Την ευθύνη της παρουσίασης της εκδήλωσης έχει η δημοσιογράφος Αθηνά Τερζή του ραδιοσταθμού της Θεσσαλονίκης Μήνυμα 107, 7.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ