ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ «ΕΞΥΠΝΕΣ ΟΙΚΙΕΣ» ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου ACTIVAGE

 Ξεκίνησε η διαδικασία για την ένταξη των ωφελούμενων στο Ευρωπαϊκό Έργο ACTIVAGE σε συνεργασία με τους εργαζόμενους στα προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι και στα ΚΑΠΗ της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Λάρισας.

Συγκεκριμένα στο δήμο Λαρισαίων αυτό το έτος θα τοποθετούν 15 «έξυπνες οικίες» σε μοναχικούς ηλικιωμένους. Η τεχνολογία με την οποία θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα είναι η επόμενη γενιά στο διαδίκτυο, το Internet of Things.

Το Έργο ACTIVAGΕ είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα H2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και θα διαρκέσει περισσότερο από 3 χρόνια εμπλέκοντας ενεργά σχεδόν 10.000 άτομα τρίτης ηλικία σε επτά διαφορετικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις που επιφέρει η γήρανση του πληθυσμού, μέσα από λύσεις που συνεπάγονται τη χρήση νέων τεχνολογιών. Στηρίζεται στην έννοια της δια-συνδεσιμότητας, και επιχειρεί να κάνει τη ζωή των ηλικιωμένων πιο ασφαλή, συμβάλλοντας στην προώθηση μίας ανεξάρτητης και κοινωνικά ενεργούς καθημερινότητας και μειώνοντας παράλληλα τις αρνητικές επιπτώσεων των χρόνιων παθήσεων.

Ειδικά για την υλοποίηση του Έργου στην Ελλάδα, ο στόχος είναι η ανάπτυξη 150 «έξυπνων οικιών» τo 2018 και 2019 για δικαιούχους του «Βοήθεια στο Σπίτι» των Δήμων που μετέχουν στην διαδημοτική αναπτυξιακή εταιρεία ΟΤΑ CitiesNet AE (Βέροιας, Βόλου, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Κατερίνης, Κοζάνης, Λαμίας, Λαρισαίων και ο Δήμος Τρικκαίων, που έχει και την προεδρία του ΔΣ), σε συνεργασία με την e-trikala AE του Δήμου Τρικκαίων, με συστήματα υποστηριζόμενης διαβίωσης.

Για πληροφορίες στο τηλ.2410-233430 Κακούσιου Κατερίνα και στο Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Λαρισαίων. Τηλ.2410-680243.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ