ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Ν. Ευαγγέλου: Να ανοίξουμε, όσο μπορούμε περισσότερο, την ομπρέλα προστασίας για τους αδύναμους

Το εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας Ελασσόνας πραγματοποιήθηκαν χθες βράδυ, από τον δήμαρχο Ελασσόνας κ. Νίκο Ευαγγέλου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Δημήτρη Παπαδημόπουλου, αντιδημάρχων, καθώς και πολιτών της Ελασσόνας.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ευαγγέλου, σημείωσε μεταξύ των άλλων:

“Μια από τις πρώτες μας ενέργειες ήταν να ιδρύσουμε στην Ελασσόνα το Κοινωνικό Παντοπωλείο, για να δώσουμε τη δυνατότητα σε ανθρώπους που ξεπερνούσαν τα επίσημα όρια της φτώχειας, τη δυνατότητα να μην αισθανθούν πως είναι μόνοι και αβοήθητοι.

Σχεδιάσαμε, παράλληλα με τις ανάγκες του παρόντος, και τις προοπτικές του μέλλοντος. Το πράξαμε ταυτόχρονα, όπως οφείλαμε.

Συνειδητοποιήσαμε πως η τοπική οικονομία θα πρέπει να στηριχθεί με πραγματικές επενδύσεις, ώστε ο τόπος μας να βγει πιο γρήγορα από την κρίση.

Είμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ίδρυση της Γαλακτοκομικής Σχολής στην Ελασσόνα, καταφέρνοντας να πετύχουμε αυτό για το οποίο πάλεψαν αρκετοί, όλες τις προηγούμενες δεκαετίες.

Ταυτόχρονα συνεχίσαμε να λέμε πως δεν πρέπει να μείνει κανένας μόνος. Μόλις λοιπόν μας δόθηκε η δυνατότητα, εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία και σήμερα είμαστε εδώ, από τους πρώτους δήμους στη χώρα, που εγκαινιάζουμε μια ακόμη σημαντική δομή αλληλοβοήθειας και υποστήριξης:

Το Κέντρο Κοινότητας Ελασσόνας, το οποίο είναι έτοιμο και στελεχωμένο για να ξεκινήσει τη λειτουργία του.

Με στόχο την υποδοχή, την ενημέρωση και την υποστήριξη των πολιτών που το έχουν ανάγκη.

Με αποτέλεσμα την παροχή Υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη όσων θα ωφεληθούν από τις υπηρεσίες.

Βούληση της δημοτικής μας αρχής είναι να ανοίξουμε, όσο μπορούμε περισσότερο, την ομπρέλα προστασίας όλων εκείνων που δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται από την καταστροφικότερη κρίση που γνώριζε ο τόπος, κατά τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης.

Φιλοσοφία μας είναι πως ο πρώτος βαθμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να αποκτήσει την αυτονομία και την οικονομική αυτοτέλεια που χρειάζεται, για να μπορέσει να σχεδιάσει και να υλοποιήσει με δική του πρωτοβουλία, όλες εκείνες τις δράσεις που θα μπορούν να ανακουφίσουν τους πολίτες που έχουν ανάγκη.

Γι’ αυτόν τον στόχο παλεύω με τους συνεργάτες μου, σε κεντρικό επίπεδο, και γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να παλεύω και στο μέλλον, θέλοντας να αλλάξουμε την φιλοσοφία και τις πρακτικές που οδήγησαν τον τόπο μας στη χρεοκοπία.

Αυτό άλλωστε, δεν το χρωστάμε μόνο στην ιστορία της πατρίδας μας, αλλά, πολύ περισσότερο στο μέλλον των παιδιών μας.

Σας ευχαριστώ και εύχομαι στους εργαζομένους στο Κέντρο Κοινότητας καλή αρχή!”

Ο Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Στα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας Ελασσόνας παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας κ. Δημήτρης Παπαδημόπουλος. Ο Αντιπεριφερειάρχης στο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων δήλωσε:

“Το Κέντρο Κοινότητας που εγκαινιάζουμε και αποτελεί ένα τοπικό σημείο αναφοράς έχει ως σκοπό την υποβοήθηση του Δήμου σε συνεργασία με τις κοινωνικές του υπηρεσίες,  προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ευάλωτες και κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού σε θέματα που αφορούν στο κοινωνικό τους εισόδημα, στη διανομή των τροφίμων, στην ενημέρωση και πληροφόρηση για δράσεις στην απασχόληση, να παρέχει συμβουλές σε σχέση με την κοινωνική ένταξή τους, την αγορά εργασίας, τον επαγγελματικό προσανατολισμό, την ψυχοκοινωνική στήριξη, τον εθελοντισμό και γενικότερα σε ό,τι έχει να κάνει με την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των ομάδων αυτών.

Ο κ. Παπαδημόπουλος εξήρε τη συμβολή του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Νικολάου Ευαγγέλου και των συνεργατών του, οι οποίοι εγκαίρως και αποτελεσματικώς προετοίμασαν το έδαφος, ώστε να πληρούνται όλες οι απαιτούμενες προδιαγραφές, προκειμένου στη συνέχεια η Περιφέρεια Θεσσαλίας δια της Διαχειριστικής της Αρχής να εγκρίνει και  εντάξει το έργο και τη χρηματοδότησή του μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στον Άξονα «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρωπίνων δυναμικού – ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση».

Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε τέλος, στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας Ελασσόνας να αποβεί χρήσιμη για τους κατοίκους της περιοχής αλλά και να ξαναδημιουργηθούν στην Πατρίδας μας οι συνθήκες εκείνες, όπου πλέον η κοινωνία μας θα ξαναβρεί το δρόμο της, ώστε να μην χρειάζονται ανάλογα κέντρα στήριξης.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com