ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Μαραθώνια σύσκεψη φορέων προκειμένου να εξετασθεί η πρόταση που έχει δοθεί σε διαβούλευση από το υπουργείο Παιδείας και αφορά στο νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στη Λάρισα, μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Λαρισαίων.

Πρόκειται για μια διαδικασία που επιδέχεται βελτιώσεως και που από την όποια εξέλιξή της θα επηρεαστεί η ζωή της πόλης, υπογράμμισε στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, με την πλειοψηφία των εκπροσώπων των φορέων να τάσσονται κατά της πρότασης του υπουργείου.

«Η συγκεκριμένη πρόταση δεν αποτελεί βάση καμίας συζήτησης, αφού επιχειρείται να δημιουργηθεί ένα παράρτημα τεχνικής εκπαίδευσης στη Λάρισα», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρ. Καραλαριώτου, ενώ μια «πρόχειρη κατάσταση που οδηγεί σε ξεκάθαρη εκχώρηση δομών και αρμοδιοτήτων λειτουργώντας εις βάρος της Λάρισας» περιέγραψε ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Νταβέλης.

Από την πλευρά του ο πρύτανης του ΤΕΙ πρότεινε την εφαρμογή του νόμου 4521/2018 ζητώντας να ακολουθηθεί μια δίκαιη κατανομή, αφού όπως τόνισε «η πρόταση του υπουργείου καταργεί στην ουσία το ΤΕΙ Θεσσαλίας», ενώ ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Κ. Μπαργιώτας έκανε λόγο για «απροκάλυπτη εισβολή του Πανεπιστημίου στο ΤΕΙ».

«Ο χώρος έχει ανάγκη από μια μεγάλη μεταρρύθμιση, ωστόσο η λογική του τοπικισμού και την ανάπτυξης τμημάτων χωρίς πρόγραμμα συνεχίζει να εφαρμόζεται», ακούστηκε κατά κόρον στην αίθουσα, ενώ σε μήνυμά του ο βουλευτής της ΝΔ Μ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη «να επικρατήσουν καθαρά ακαδημαϊκά κριτήρια στην συγχώνευση των τμημάτων και τη δημιουργία των νέων κατευθύνσεων».

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε γύρω στις 18.30 με την καταγραφή των απόψεων, ενώ κλείνοντας τις εργασίες της ο δήμαρχος Λαρισαίων επανέλαβε πως οι προτάσεις έχουν προοπτική και επιδέχονται βελτίωσης, υπογραμμίζοντας σε όλους τους τόνους πως τον πρώτο λόγο θα πρέπει να έχει η εκπαιδευτική κοινότητα.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ