ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖHΜΙΕΣ ΣΕ ΡΟΔΑΚΙΝΑ – ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ

Την αγωνία των αγροτών της ευρύτερης περιοχής του Τυρνάβου που για μία ακόμη χρονιά  είδαν την παραγωγή τους σε ροδάκινα και νεκταρίνια να έχει υποστεί μεγάλη ζημιά εξαιτίας των βροχοπτώσεων των προηγούμενων ημερών, μεταφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου

που συγκαλεί τη Δευτέρα 9 Ιουλίου σύσκεψη στο Εμμανουήλειο για να αποφασιστούν τρόποι διεκδίκησης δίκαιων αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
“Για ακόμη μια χρονιά όλοι εμείς οι αγρότες του Δήμου Τυρνάβου είμαστε στο ίδιο έργο θεατές .Αφού χάθηκαν χιλιάδες στρέμματα από ροδάκινα και νεκταρίνια μέσα σε λίγες μέρες εξαιτίας των έντονων και παρατεταμένων  βροχοπτώσεων που ξέσπασαν  στην περιοχή μας.και ενω περιμεναμε εκτιμήσεις και αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ παράνομα και καταχρηστικά τα κεντρικά γραφεία του ΕΛΓΑ  στην Αθήνα προσπαθούν να μας πετάξουν έξω από τις αποζημιώσεις προβάλλοντας φτηνές δικαιολογίες λέγοντας πως είναι δευτερογενείς οι αιτίες που προκάλεσαν την καταστροφή. Εκατοντάδες συνάδελφοι μας βρίσκονται σε απόγνωση καθώς ροδάκινα και νεκταρίνια που βρισκόταν πάνω στη συγκομιδή καταστράφηκαν.
Από περσινές και φετινές καταστροφές  οι παραγωγοί έφτασαν στο χείλος του γκρεμού αδυνατώντας να ζήσουν τις οικογένειες τους.
                                    ΚΑΛΟΥΜΕ
Όλους τους συναδέλφους μας τη Δευτέρα  09/07/2018 και ώρα 20:30 στο Εμμανουήλιο πνευματικό κέντρο Τυρνάβου. Έτσι ώστε να συντονίσουμε τη δράση μας για να δώσουμε άμεσα αγωνιστική απάντηση σε αυτή τη κατάφωρη αδικία που γίνεται εις βάρος μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ