ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΕ ΧΡΗΣΗ ΤΟ ΠΛΩΤΟ ΑΜΑΞΙΔΙΟ ΓΙΑ ΑΜΕΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ

Στην παραλαβή του πλωτού αμαξιδίου που θα διευκολύνει την πρόσβαση ατόμων με κινητικές δυσκολίες στη θάλασσα προχώρησε ο δήμος Αγιάς, ενώ το ειδικό όχημα βρίσκεται στο στάδιο της συναρμολόγησης, για να ακολουθήσουν οι σχετικές δοκιμές πριν δοθεί σε χρήση.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Β. Λέτσιο οι δοκιμές θα ολοκληρωθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο προκειμένου το ειδικό όχημα να δοθεί σε χρήση την ερχόμενη Δευτέρα 9 Ιουλίου.

Το πλωτό όχημα θα εγκατασταθεί στην παραλία και στο ύψος του Κέντρου Υγείας Σωτηρίτσας, όπου και θα αποθηκεύεται μετά τη χρήση, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα καταστροφών ή κλοπής, ενώ αξίζει να επισημανθεί πως η χρήση του θα γίνεται χωρίς τη βοήθεια υπαλλήλου αλλά με τη συνδρομή του συνοδού του ατόμου με κινητικές δυσκολίες.

Το πλωτό αμαξίδιο είναι εύκολο στη χρήση παρέχοντας μεταφορά από το αναπηρικό όχημα προς την παραλία, μετακίνηση πάνω στην άμμο και άνωση μέσα στο νερό, ανεξάρτητα από το βάθος του. Επιπλέει και κινείται στην επιφάνεια του νερού με μεγάλη σταθερότητα, ενώ παρέχει ανεμπόδιστη πρόσβαση στην παραλία, αλλά και την δυνατότητα κίνησης μέσα στο νερό, θα επιτρέπει δε με ευκολία τη μεταφορά και μετακίνηση μέσα στο νερό σε άτομα με μικρή ή μεγάλη δυσκολία κίνησης και αποτελεί την απάντηση στην προσβασιμότητα των ΑμεΑ στα παράλια μετά την καταστροφή της ράμπας που υπήρχε στην περιοχή.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ