ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Δ. Γεωργούσης, Διευθυντής του ΓΕΛ Συκουρίου, πρώην Αντιπρόεδρος του ΠΥΣΔΕ Λάρισας

Δεν είχα σκοπό να παρέμβω ξανά στο ζήτημα των δηλώσεων των διευθυντών, αλλά κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να λένε ότι θέλουν και κάθε φορά όπως το θέλουν και εξυπηρετεί τις ευκαιριακές συμμαχίες που συγκρότησαν –δυνατές και πολυπλόκαμες όπως αποδεικνύεται-προκειμένου να συγκαλυφθεί η ουσία της υπόθεσης. 

Ξέρει πολύ καλά η κ. Μαγαλιού ότι φύγαμε από τη συνεδρίαση της 15-11-2017 με την διαβεβαίωση του Διευθυντή ΔΔΕ ότι θα διεξαχθεί άμεσα σχετική προκαταρκτική εξέταση. Αυτό δεν έγινε. Γιατί;

Γελάει και το παρδαλό κατσίκι με την εκδοχή της ότι «πήρα τη σκυτάλη από τον αιρετό της ΔΑΚΕ» με «καταγγελτική δήλωση που διέρρευσε από τα πρακτικά». Προφανώς αναγνωρίζει και τον εαυτό της μέσα σε αυτούς, που επιθυμούσαν την αποσιώπηση των γεγονότων και το «καταχώνιασμα» της δήλωσής μου σε ένα πρακτικό, αντί να προωθηθεί στις προϊστάμενες αρχές, διοικητικές και δικαστικές.

Η σκυτάλη της συγκάλυψης των γεγονότων εναλλάσσεται ανάμεσα σε αυτή και στον αιρετό της ΔΑΚΕ (ανταλάσσοντας την ύπαρξη ενημερωτικού mail  την επόμενη μέρα με το χρόνο που διεξήχθηκε η συνομιλία του με τον αρμόδιο υπάλληλο, εμφανής η προσπάθεια να πάει ο χρόνος αυτός όσο πιο πίσω γίνεται, έλα όμως που στις 15-11-2017 ακούστηκε –σωστά ή όχι- ότι αυτό έγινε την επόμενη μέρα).

Ας μας πεί όμως η κ. Μαγαλιού (και ο κ. Κοντσιώτης) αν πρέπει να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα που από την πρώτη στιγμή είχαμε και επιμένουν να τίθενται και που υπενθυμίζω:

Υπήρχαν διαφοροποιήσεις στις δηλώσεις προτιμήσεων, των εκπρόθεσμα οριστικοποιημένων, προ και μετά την λήξη της προθεσμίας (12μμ), αφού πιθανή καταφατική απάντηση θέτει νέο ερώτημα, με ποια από τις δυο έγινε η τοποθέτηση σε θέση διευθυντή;

Εντοπίστηκαν όλα τα ηλεκτρονικά ίχνη, όπως οι IP των συνδέσεων που χρησιμοποιήθηκαν, το αντίστοιχο ιστορικό τους και κυρίως ο χρόνος εντολών εξαγωγής αποτελεσμάτων;

Εξηγήθηκε γιατί το πρόγραμμα παρουσίασε προβλήματα μόνο στη Λάρισα παρότι χρησιμοποιήθηκε και σε άλλες διευθύνσεις;

Στάλθηκε τελικά ηλεκτρονικό μήνυμα στην ΔΔΕ Λάρισας την επόμενη των δηλώσεων, όπως ισχυρίστηκε στο ΠΥΣΔΕ της 15-11-2017, ο αιρετός της ΔΑΚΕ και άρα εκτός από τον ίδιο, γνώση είχε  και ο διευθυντής της ΔΔΕ όπως υπονοούσε;

Διευκρινίστηκε με τίνος εντολή και κυρίως με ποια σκοπιμότητα, επικοινωνούσαν κάποιοι την επόμενη μέρα, με υποψήφιους διευθυντές, που  δεν είχαν υποβάλλει δήλωση προτίμησης σχολείων και καλούνταν στην ΔΔΕ Λάρισας εκπρόθεσμα να το κάνουν; (αναφορά στη συνέλευση της ΕΛΜΕ)

Η απάντηση στο τελευταίο ερώτημα κ. Μαγαλιού θα αποκαλύψει και τον διοργανωτή της «σκυταλοδρομίας της συγκάλυψης» αφού οι εκπρόθεσμοι να οριστικοποιήσουν δεν είναι δεκατρείς αλλά δέκα. Οι τρείς στις 15-11-2017 μας ειπώθηκε ότι είχαν κάποιο πρόβλημα οι δηλώσεις τους (δήλωναν ΕΠΑΛ που δεν δικαιούνταν) για να αποκαλυφθεί κατόπιν στη συνέλευση της ΕΛΜΕ από έναν από αυτούς ότι του τηλεφώνησαν προκειμένου να προσέλθει για να κάνει δήλωση. (ώρα είναι να μας πείτε ότι ούτε το τηλέφωνο από το οποίο έγινε η κλήση μπορεί να βρεθεί)

Επειδή ξέρω κ. Μαγαλιού ότι ούτε εσείς ούτε οι «συναθλητές» σας θα απαντήσουν επί της ουσίας θεωρώ ότι θα απαντηθούν τα ερωτήματα αυτά ως έχουν υποχρέωση και από τις διοικητικές αλλά και από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, για να «πάει κάθε κατεργάρης στο πάγκο του» όπως λέει και ο λαός. Αυτά και σας δηλώνω ότι δεν πρόκειται να επανέλθω γραπτά στο θέμα παρά μόνο δια ζώσης, σε οποιαδήποτε δημόσια και με οποιουσδήποτε όρους εσείς ή όποιος άλλος επιθυμεί (και ο κ. Κοντσιώτης) συζήτηση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ