ΕΝΤΟΝΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 07/07/2018, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Στην εικόνα και στο χάρτη που ακολουθούν παρουσιάζονται τα σημαντικότερα ύψη βροχόπτωσης όπως αυτά καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

      

Σύμφωνα και με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, την Κυριακή 08/07/2018 αναμένεται έντονη αστάθεια, κυρίως στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Πιο συγκεκριμένα, η ημέρα θα ξεκινήσει με λίγες βροχές ή καταιγίδες στη Βόρεια Ελλάδα, στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια και στις Σποράδες. Σταδιακά και κυρίως κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, τα φαινόμενα θα επεκταθούν στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές και στο Βόρειο Αιγαίο και κατά τόπους θα είναι ισχυρά. (Εξαίρεση αποτελεί η Δυτική Ελλάδα όπου τα φαινόμενα θα είναι τοπικού χαρακτήρα και θα εντοπίζονται κυρίως στα ορεινά).

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας, στο νομό Θεσσαλονίκης και πιθανόν από αργά το απόγευμα και στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Στους χάρτες που ακολουθούν απεικονίζεται η κατανομή των βροχοπτώσεων κατά το πρώτο μισό της Κυριακής (αριστερά) και κατά το δεύτερο μισό της ημέρας (δεξιά).

 

Στρατής Βουγιούκας – meteo.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.