ΟΙ ΟΥΡΑΝΟΔΡΟΜΕΙΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΤΙΣ ΚΟΡΥΦΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

Δήλωση του Γ. Κατσιαντώνη για τον αγώνα “Faethon Olympus Marathon”
“Έστησαν καρτέρι στην ιστορία, ακολούθησαν τα χνάρια που άφησε ο γιος του Ήλιου, ο Φαέθων, έσκισαν τις πλαγιές του Θεσσαλικού Ολύμπου και ακροβάτησαν μεταξύ γης και ουρανού. Οι ουρανοδρομείς του 7ου Faethon Olympus Marathon, έγραψαν τη δική τους ιστορία κατακτώντας τις μεγαλοπρεπείς κορυφές

του Μυθικού Βουνού των Θεών”.
Για τη μεγαλειώδη συμμετοχή των 600 και πλέον δρομέων, που έδωσαν την ψυχή τους και το σώμα τους για να καταφέρουν να αγγίξουν τον ήλιο, και να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, μίλησε με θαυμασμό ο Βουλευτής Λάρισας Γιώργος Κατσιαντώνης, που καταχειροκρότησε τους “φτερωτούς” αθλητές για το σεβασμό τους, την αγάπη τους, και τις υψηλές προσδοκίες που επισφράγισαν για μία ακόμη χρονιά το θεσμό του ορεινού Μαραθωνίου, στον Κοκκινοπηλό Ελασσόνας.
“Φαντάζει ακατόρθωτο για όλους εμάς που κοιτάμε με δέος τον περήφανο και επιβλητικό Όλυμπο, το πως μπορεί κάποιος να κατακτήσει την κορυφή του. Και όμως όταν αποτελεί για κάποιον ύψιστος συμβολικός στόχος η προβολή του και η αξία του σε πανανθρώπινο επίπεδο, τότε η καρδιά ξεκουράζει τα βήματα σου, και το όνειρο γίνεται πραγματικότητα” ανέφερε ο Γιώργος Κατσιαντώνης , ευχαριστώντας όλους τους δρομείς που συμμετείχαν στον αγώνα .
Συνεχάρη μέσα από την καρδιά τους εμπνευστές και διοργανωτές του θεσμού, που “γέννησαν”, ανέπτυξαν και εξύψωσαν στο “ψηλότερο” σημείο τον αγώνα ορεινού τρεξίματος, το ” Faethon Olympus Marathon” , διαγράφοντας έτσι τη δική τους ξεχωριστή πορεία, στην έμπρακτη στήριξη του τόπου τους, μέσα από την προβολή του Ολύμπου, του πολιτισμού, και των ιδανικών της περιοχής.
Αποτελέσματα 1ης ημέρας

Με απόλυτη επιτυχία και την μεγάλη συμμετοχή των δρομέων πραγματοποιήθηκε το Σαββάτο 07 Ιούλιου  ο 4ος αγώνας δρόμου  σε ορεινό έδαφος , με την ονομασία “FAETHON TRAIL ” στην περιοχή του Κοκκινοπηλού  Ελασσόνας . Ο αγώνας περιελάμβανε μια διαδρομή  14 χιλιομέτρων  σε πανέμορφα δασικά μονοπάτια και σε αλπικά λιβάδια .

Στον αγώνα συμμετείχαν 150 αθλητές και τις πρώτες  θέσεις κατέλαβαν .

ΑΝΔΡΕΣ 

Πούρικας  Βαλεντίνος

Γράκης Αλέξανδρος

Ζήδρος Αποστόλης

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Μπουρουζίκα Ελένη

Ασσιχίδου Αρετή

Μπέκα Κατερίνα

Τις απονομές  έκαναν ο μεγάλος  χορηγός του αγώνα κ. Τσουρέκας και ο π. Αντιπεριφερειάρχης , Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Θανάσης Παιδής ο οποίος  συμμετείχε και στον αγώνα.

Μεγάλη η βοήθεια των εθελοντών  που με πολύ ζήλο και αγάπη προσέφεραν την βοήθειά τους στον αγώνα, καθώς επίσης μεγάλη και  η εθελοντική  προσφορά βέβαια όπως και σε κάθε εκδήλωση των γυναικών και ανδρών κατοίκων του χωριού , που για μια ακόμη φορά επέδειξαν το πνεύμα φιλοξενίας που διαθέτουν .

Την Κυριακή πραγματοποιούνται οι αγώνες των 42 χιλιόμετρων   Faethon Olympus Marathon  και 21 χιλιόμετρων Rupicapra με συμμετοχή 500 αθλητών από όλη Ελλάδα και το εξωτερικό .  Είναι μια εξαιρετική  ευκαιρία για όλους για μια βόλτα στο πανέμορφο και  γραφικό  χωριό του Κοκκινοπηλού  .

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com