«ΟΔΥΣΣΕΙΑ» Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Πληθαίνουν τα παράπονα των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στα παράλια του νομού, καθώς έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον… εντοπισμό και την προσέγγιση της περιοχής κινούμενοι στην εθνική οδό.

Ούτε λίγο ούτε πολύ κοντά 5 ώρες έκανε ο επαγγελματίας να φτάσει από τη Θεσσαλονίκη στο Κόκκινο Νερό μεταφέροντας με τουριστικό λεωφορείο τουρίστες που επέλεξαν την περιοχή για τις διακοπές τους, ενώ σε μια μνημειώδη ανάρτηση περιγράφει τα εξής:

«Εχτές το βράδυ πήγα για τράνσφερ αεροδρόμιο σαν οδηγός. κατά τις 12 τα μεσάνυχτα ξεκινήσαμε με γεμάτο το λεωφορείο από Θεσσαλονίκη. Πρωτος υπο κατασκευή σταθμός διοδίων στο Ωραιόκαστρο, δεύτερο στa Mάλγαρα, τρίτα στο Αιγίνιο και μετά αρχίζουν τα δύσκολα.

Πρέπει να έχεις στο μυαλό σου από που να στρίψεις. Δεν πιάνω τα πλευρικά Λεπτοκαρυάς και συνεχίζω ΠΑΘΕ. κόβω διόδια και με το απόκομμα βγαίνω Πλαταμώνα. Από εκεί κλειστός ο δρόμος γιατί κάνουν δεύτερο στην παλιά εθνική κυκλικό κόμβο round about. Με χίλιες δυο δυσκολίες πιάνω παλιά εθνική από παράπλευρο Αιγανης υποχρεωτικα.

Μετα από μερικά χιλιόμετρα στα σοκάκια πιάνω στα επόμενα διόδια Πυργετού. Μπαίνω από γέφυρα Τεμπών και φτάνω Αγιόκαμπο 5 το πρωί. Ξεφορτώνω τον κόσμο που μισο ξερναει απο τις στροφές και αναρωτιέμαι..».

Σημείωσε και άλλα, που δεν μεταφέρονται, για την ψυχολογική του κατάσταση ο επαγγελματίας, ωστόσο το ερώτημα παραμένει: Αν γνώστης της περιοχής θέλει 5 ώρες να εντοπίσει τα παράλια τι ακριβώς αντιμετωπίζουν οι ξένοι που επιλέγουν τον ίδιο προορισμό κλείνοντας κυρίως διαδικτυακά τις διακοπές τους και εν πάση περιπτώσει πως σκοπεύουν οι αρμόδιοι να κινηθούν για ένα θέμα που πλήττει τον τουρισμό του νομού και φυσικά «πληγώνει» τους ανθρώπους που επένδυσαν στην περιοχή;

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ